Gazete Vatan Logo

Aliağa’nın kardeş ülkesi Malavi’ymiş

FETÖ, zayıf kaldıkları şehirleri ve bazı ülkeleri ‘kardeş’ ilan edip geziler düzenliyormuş. Aliağa’nın kardeş ülkesi Malavi’ymiş

Aliağa’nın kardeş ülkesi Malavi’ymiş

İzmir’de yürütülen FETÖ soruşturmalarında örgüt üyeliğinden gözaltına alınan kişilerin ifadeleri, örgütün, para ve insan kaynağı oluşturmak için “kardeş şehir”, “kardeş ülke” gibi uygulamalar başlattığı ortaya koydu.

Şüpheliler, örgütün halkalarını genişletmek amacıyla, “kardeş şehir”, “kardeş ülke” gibi eşleşmelerle faaliyetlerini bulundukları illerin, hatta ülkenin dışına taşıdıklarını anlattı.

Önce gezi sonra himmet

Örgütün üst yönetimince, güçlü yapı oluşturdukları kentlerin daha zayıf kaldıkları şehirler ve bazı ülkelerle “kardeş” ilan edildiği bilgisi yer alan ifadelerde, örgüte sempatiyi artırmak amacıyla bu şehir ve kentlere belli aralıklarla geziler gerçekleştirildiği aktarıldı.Örgüte sempati duyan kişileri de bu gezilere dahil ederek çarkın içerisine aldıkları anlatılan örgüt üyelerinin, gittikleri kent ve ülkelerde önceden toplanan istihbaratlar doğrultusunda da bazı kişilerle yoğun diyalog gerçekleştirip, bunları da örgüte kazandırmaya çalıştıkları öne sürüldü. Belli bir düzeye ulaşan ilişkilerden sonra “kardeş kent ve ülkeler” için himmet, burs, kurban bağışı, zekat gibi insani yardım adı altında paralar toplandığı, bunların bir kısmının kent veya ülkelere gönderilerek bağların kuvvetlenmesini sağladığı belirtildi. İzmir’in Aliağa ilçesindeki operasyonda gözaltına alınan bir örgüt üyesi, örgütün üst yöneticileri tarafından Aliağa’nın kardeş şehrinin Van, kardeş ülkesinin ise Malavi olarak belirlendiği anlattı.

Haberin Devamı