Gazete Vatan Logo

Ali İsmail Korkmaz ölümünün 3’üncü yılında anıldı

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 3’üncü yılında Hatay’daki mezarı başında anıldı.

Ali İsmail Korkmaz ölümünün 3’üncü yılında anıldı

2 Haziran 2013 tarihinde, Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yılında, memleketi Hatay’da bulunan mezarı başında anıldı.

Oğlunun mezar taşını okşayarak gözyaşı döken anne Emel Korkmaz, "Ali’m mezun olacaktı bu sene. Onun mezuniyetini kutlayacaktık ama ölüm yıl dönümünü anıyoruz" dedi.

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Ali İsmail’i kaybettik ancak onun sayesinde milyonlarca dost edindik. Maalesef Ali İsmail aramızda değil. Ama her seferinde yanımızda olduğunuzu, bizden bir Ali İsmail alındığını ama binlerce Ali İsmail olduğunu, milyonlarca kardeşimiz olduğunu gösterdiniz her seferinde. İyi ki varsınız, inanın bu acı katlanması çok zor bir acı ama bunu bir nebze de katlanılabilir yapan bir şey varsa o da sizlerin yanımızda olduğunuzu görmek. Maalesef bugün söyleyecek çok fazla söz yok. Keşke Ali İsmail şuan aramızda olsaydı, akşamki türküleri onunla söyleseydik. Onun anısına değil onunla birlikte şarkılar söyleyebilseydik. Maalesef Ali İsmail’i anıyoruz ama o ışık oldu bize"

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybettikten sonra doğan ve Ali Yusuf adı verilen yeğeni de Ali İsmail Korkmaz’ın mezarına çiçek bıraktı. Anne Emel Korkmaz torununa sarılarak gözyaşı döktü. Anma etkinliğine Hatay’daki eylemlerde hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in babası Edip ile annesi Hatice Cömert de katıldı.