Gazete Vatan Logo

Ali İsmail Korkmaz davasında flaş gelişme!

Yargıtay karar iitiraz etti

Savcı, Ali İsmail Korkmaz davası kararına Yargıtay'da itiraz ettİ. Savcı Mehmet Kalkan, 10 yıl 10 ay hapis cezası alan sanık polis Mevlüt Saldoğan'a 'kasten adam öldürmekten' müebbet hapis verilmesini talep ettiği iddia edilmişti ancak gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıktı.
SAVCI İZNE AYRILMIŞ!
ALİ İsmail Korkmaz davasında mahkemenin verdiği karara mahkeme savcısının itiraz ettiği bazı yayın organlarında yer alırken, savcının henüz dilekçeyi vermediği oraya çıktı. Mahkeme savcısı Mehmet Kalkan’ın kararın ardından izine ayrıldığı ve pazartesi günü göreve başlayacağı bildirildi.
HABERİ SON DAKİKA GEÇTİ AMA...
Eskişehir’deki Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında savcı Mehmet Kalkan, sanık polis Mevlüt Saldoğan hakkında ’Yaralama ve ölüme sebebiyet verme’ yerine ’ Kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiş, ancak mahkeme heyeti dava sonunda Saldoğan’a 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Bugün bazı yayın organlarında savcının, mahkeme kararına karşı itirazda bulunduğu yolunda haberler yayınladı.
MAHKEMEDEN YALANLAMA
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyada bugün savcının kararına itirazına ilişkin bir yazı bulunmadığı ifade edildi. Mahkeme heyeti de savcının Yargıtay’a itiraz dilekçesi verdiği yolundaki iddiaları doğrulamadı.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, bu tür haberleri kendilerinin de gördüğünü belirterek, "Savcımız duruşma sonrası izin aldı. Şu ana kadar da 3. Ağır Ceza Mahkememizden çıkan karara ilişkin bir itirazı olmadı. Pazartesi günü göreve başladığında böyle bir tasarrufta bulunabilir. Mahkemenin kararına Yargıtay nezdinde itiraz edebilir. Bunu bilemeyiz. Ancak, şu an itibarıyla bir itiraz söz konusu değil" dedi. Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi ve avukatı Gürkan Korkmaz da DHA’ya yaptığı açıklamada "Mahkemede yer alan Cumhuriyet Savcısının, karara itirazı yolundaki haberleri biz de gördük ve duyduk. Ancak, UYAP’a baktığımızda böyle bir itirazın olmadığını gördük. Biz, aile olarak bir hafta içinde mahkemeye itiraz dilekçesi vererek, Yargıtay’a başvuracağız. Savcının şu ana kadar bir itirazı olsaydı, dilekçesi taranır dosyaya konulurdu" dedi.
SAVCI MÜEBBET İSTEMİŞTİ
Ali İsmail Korkmaz davasında savcı, sanık polis Mevlüt Saldoğan hakkında "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemişti. Saldoğan ise, ''Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı ' Gezi Parkı bir darbedir' diyor. Eğer bu darbeyse ben darbenin bastırılmasında görev aldım'' diyerek savunma yapmıştı. Ancak dava sonunda Saldoğan'a 10 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti.
KİM NE CEZA ALMIŞTI
Sanık polis Mevlüt Saldoğan kasten insan öldürme suçundan sonuç ağır olduğu için 13 yıl hapis cezasıyla cezasına çarptırıldı. Geleceğine etkisi göz önüne alınarak bu ceza 10 yıl 10 aya indirildi ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Tutuksuz sanık polis Yalçın Akbulut 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı, aynı gerekçeyle, 1/6 indirimle 10 yıl hapisle birlikte tutuklanmasına karar verildi. Fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever yaralama suçundan 8'er yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Gelecekleri üzerine etkisi göz önüne alınarak cezalar 1/6 indirimle 6 yıl 8'er ay hapis olarak belirlendi, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Ebubekir Harlar 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı, yarı yarıya indirimle cezası önce 4 yıl, 1/6 indirimle de 3 yıl 4 ay hapse indirildi, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınıp tahliyesine karar verildi.
Polisler Şaban Gökpunar ve Hüseyin Engin'in delil yetersizliğinden beraatlarına karar verildi.

Haberin Devamı