Gazete Vatan Logo

Ali İsmail’in hayalleri Gambiya’ya taşındı

Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmak için kurulan AKİLEV, Gambiya’da köy kadınların düşlerine ortak oldu. Korkmaz’ın annesi Emel ve ağabeyi Gürkan Korkmaz köy kadınlarına tarım bahçesi kurmak için binlerce kilometre yol gitti

Ali İsmail’in hayalleri  Gambiya’ya taşındı

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın hayallerini ailesi kurdukları AKİLEV ile gerçeğe dönüştürüyor. Geçen sene Afrika’nın Gambiya bölgesindeki Sare Jiburu köyünü suyla buluşturan vakıf, bu sene yine Gambiya’da kadınların çalışacağı bir tarım bahçesini yaşama geçiriyor. Anne Emel Korkmaz ve ağabey Gürkan Korkmaz öncülüğünde çalışmalarını sürdüren vakıf, bölgede başka projeleri de gerçekleştirecek.

Yaşadıkları deneyimi sosyal medya üzerinden paylaşan ağabeyi Gürkan Korkmaz, 24 saatlik yolculuktan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı; “Kaldığımız otelden 160 km uzaklıktaki Bambako köyüne gitmek üzere yola çıktık. Küçük baş hayvancılık projesi kapsamında köylülere keçi dağıtılacaktı. Oraya vardığımızda köy halkı, özellikle kadınlar ve çocuklar ellerindeki yaprakları sallayarak sevinçle karşıladı bizi. Arabadan indiğimizde uzun zamandır görmedikleri bir yakınlarını görmüşçesine sarıldılar bize. Çocuklar, köy meydanına yetişene kadar elimizi bırakmadı. Kalp atışlarındaki hızlanmayı ellerinden bile hissedebiliyordum. Hayal edemeyeceğiniz bir yokluk içindeler ama öyle güler yüzlü, öyle samimi öyle temizler ki anlatamam. Çok etkilendiğim bir deneyim oldu, bir hafta daha buradayız ve Ali İsmail Korkmaz tarım bahçesi dahil bir çok farklı projeleye tanık olacağız. Heyecanla bekliyorum.”

Haberin Devamı