Gazete Vatan Logo
Magazin Ali İnce hayatını kaybetti

Ali İnce hayatını kaybetti

Çöpçüler Kralı filmi ile hafızalarda yer edinen Yeşilçam oyuncusu Ali İnce, 62 yaşında hayatını kaybetti. İnce'nin cenazesi, yakınları ve sevenleri tarafından Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ali İnce hayatını kaybetti

Yeşilçam'da, Çöpçüler Kralı filmi ile tanınan, birçok filmde yan rollerde ve kamera arkasında görev yapan oyuncu Ali İnce, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 62 yaşında hayata gözlerini yumdu. İnce'nin Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Yeşilçam'da oyunculuk yapan yakınları ve ailesi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından İnce'nin naaşı, toprağa verilmek üzere Yeni Ayazağa Mezarlığı'na götürüldü.
"45 SENEDİR YEŞİLÇAM'A HER TÜRLÜ HİZMET ETMİŞ BİRİ"
İnce'nin arkadaşı ve Yeşilçam'da Kemal Sunal filmlerinin 'Küçük Ringo'su olarak tanınan Adnan Karabacak, "45 sene birlikte kamera önünde ve arkasında çalıştık. Yanıma davet etmeyi düşünüyordum. Bu acı olayı duydum, Kuşadası'ndan geldim. 45 senedir Yeşilçam'a her türlü hizmet etmiş biri. Allah rahmet eylesin" dedi.
"HİÇ KİMSEYE ZARARI OLMAYAN BİR ADAMDI"
Merhum İnce'nin kardeşi Aziz İnce ise "Yeşilçam'a beni getiren odur. Yıllarca birlikte çalıştık. Çok istikrarlı bir çalışma hayatı olmadı. Zaman zaman sağlık sorunları da yaşadı. Hiç kimseye zararı olmayan bir adamdı. Sevenleri çoktur. Kimseye kötülüğü, art niyeti olmayan bir adamdı" diye konuştu.
ALİ İNCE KİMDİR?

Haberin Devamı

Ali İnce, 1 Ocak 1959’da dünyaya gelmiştir. 1977 Yılında Çöpçüler Kralı filminde Ayşen Gruda’nın kardeşlerinden boyacı rolünü canlandırmıştır.
Hababam Sınıfı Tatilde, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ve Hababam Sınıfı Güle Güle filmlerinde de rol alan İnci, Ortadirek Şaban filminde (karate yapan kişi), 1984 yapımı Zavallılar filminde (Kumarbaz), 1987 yapımı Yaprak Dökümü dizisinde (Hasan Karakteri) ve son olarak 1999 yılında Veliler Serdarı filminde (Çoban) karakterlerini canlandırmıştır.