Gazete Vatan Logo

Ali gitsin Veli gelsin olmaz!

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Baykal yanıtı...

Kılıçdaroğlu, Saylan ve Haberal’ı ziyaret etti



CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ve İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde tedavi gören Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı ziyaret etti. Hastane çıkışında yaptığı açıklamada, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’ndan aldığı özel izinle Prof. Haberal’ı yoğun bakım servisinde uzaktan görebildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Hekim arkadaşlar kendisinin ritim bozukluğu olduğunu söyledi. Ancak genel durumunu iyi gördüm” dedi. Saylan’ı ise tedavi gördüğü İÜ Onkoloji Estitüsü’nde ziyaret ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkan Hanım’ın genel sağlık durumu iyi. Kendisi yeni kız öğrenciler okutacağını, onlara burs vereceğini, onları okutacağını söyledi. Ben de bundan mutluluk duydum” diye konuştu.



Haberal’a tahliye yok



ERGENEKON soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, 19 Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Ömer Sadun Okyaltırık’ın tutuklanmasına yapılan itirazlar karara bağlandı. Tutukluluğun kaldırılması taleplerini değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in tahliyesine karar verdi.

Heyet, Prof. Haberal, Prof. Bernay ve Okyaltırık’ın tutukluluk hallerinin devamına hükmederken, avukatların talep ettiği denetimli serbestlik uygulamasının yeterli olmadığını belirterek dosya kapsamı ve mevcut delil durumuna göre bu kararı verdi. Mahkemenin, Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı ve İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun tahliye taleplerine ilişkin incelemesi ise sürüyor.

‘Haberleri kim servis ediyor?’

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ergenekon soruşturmasında, Beykoz Poyrazköy’de yapılan kazı çalışmalarını basına servis edenleri ortaya çıkarmak için inceleme başlatılıp başlatılmadığını sordu. Anadol, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Yayın yasağı olmasına karşın, Ergenekon soruşturmasının her aşamasının sistematik şekilde yazılı ve görsel basına servis edildiğini” öne sürdü.

Beykoz Poyrazköy’deki kazı çalışmalarının, naklen yayınlarla kamuoyuna aktarılmasının, bu servisin hala devam ettirildiğini ortaya koyduğunu iddia eden Anadol, “Soruşturmayı yandaş medyaya servis edenlerin, yargı görevini yerine getiren ya da adli kolluk kapsamında soruşturmayı yürüten emniyet mensupları olduğunu” bildirdi.



Haberin Devamı