Gazete Vatan Logo

Ali Babacan'ın seçimlerden sonraki geleceği

Reuters haber ajansının Türkiye ekonomisinin analizine ve geleceğine dair haberinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın seçimlerden sonra ekonominin yönetiminde nasıl bir söz sahibi olacağı üzerine öngörüler yer aldı. 48 yaşındaki Ali Babacan, AKP'nin 13 yıllık iktidarının büyük bölümünde ekonominin gidişatına yön verdi. Partinin üç dönem milletvekili olma kuralına takılan Babacan, 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmayacak.

Reuters'e konuşan iki üst düzey yetkili, eğer AK Parti seçimleri kazanırsa, Babacan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı olarak görev alacağını belirtti.

Yetkililerden biri, "Babacan'ın ekonomiye yön veren ekibin içerisinde olacağından şüphemiz yok. Henüz görev yeri netleşmedi, ancak Davutoğlu'na yakın olacak şekilde üst düzey danışman olarak veya başka bir konumda ekonomik gelişmelerde söz sahibi olacak" açıklamasını yaptı.

MEHMET ŞİMŞEK'İN GELECEĞİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni hükümette bakanlıktaki görevine devam etmesi beklenirken, Borsa İstanbul eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan bu bakanlık için potansiyel adaylardan biri olarak gösteriliyor.

Reuters'in haberinde, Babacan ve Şimşek'in ekonomiye yön veren ekibin içerisinde yer alması, yabancı yatırımcılar ve kısa süreli de olsa döviz kurları için güven ortamı yaratacağı belirtildi.