Gazete Vatan Logo

Alfa Romeo da araziye uydu

Otomotiv markalarının SUV aşkı büyüyor. Özellikle kompakt crossover yani küçük 4x4 segmentindeki büyümeyi gören şirketler, bu alanda yeni yatırım hamlelerine hazırlanıyor. İtalyan Alfa Romeo da SUV modasına uyan üreticilerden biri olacak.

16 yeni modeli piyasaya sunmaya hazırlanan Fiat Grubu, Alfa Romeo’nun ilk SUV modelini 2015 yılında yollara çıkaracak. Alfa’nın ilk kompakt SUV’u Giulietta modelinin platformunda üretilecek. Araçta, Fiat’ın ortağı Chrysler’in crossover’ı Dodge Dart’ın teknolojisinden faydalanılacak. 4x4 Alfa Romeo, İtalya’nın Mirafiorini fabrikasındaki bantlardan inecek. Alfa Romeo, yeni ürünüyle daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Fiat CEO’su Sergio Marchionne’nin bu stratejik kararı almasında Jeep’in ABD’deki satışlarının patlaması ve Fiat-Chrysler ortaklığı doğrultusunda Dodge Journey platformunda üretilen Freemont’un Avrupa’daki performasının yüzleri güldürmesi etkili oldu. 2015’te showroom’lardaki yerini alacak Alfa’nın mini SUV’u, VW Tiguan, Hyundai ix35, Kia Sorento, Chevrolet Trax, Opel Mokka, Ford Ecosport, Renault Captur gibi modellerle rekabet edecek.

Bir tek Ferrari direniyor

Sektörde SUVsegmentine girmeyen marka hemen hemen kalmadı. Porsche’nin yakaladığı başarıyı gören süper lüks markalar da SUV segmentine giriş yaptı. Maserati, Bentley ve son olarak İtalyan Lamborghini de bu popüler sınıfa ‘Merhaba’ demeye hazırlanıyor. Süper lüksler içinde sadece Ferrari, SUV segmentiyle ilgilenmiyor. İtalyan marka gerekçesini şöyle açıklıyor: “Ferrari’nin DNA’sında yarış ve yarış pistleri var. Bu böyle de devam edecek. SUV ile ilgilenmiyoruz.”


Haberin Devamı