Gazete Vatan Logo
Magazin Aleyna Tilki bir ilke imza attı!

Aleyna Tilki bir ilke imza attı!

Seslendirdiği 'Dipsiz Kuyum' adlı arabesk şarkı ile Aleyna Tilki bir ilke imza attı

Aleyna Tilki bir ilke imza attı!

Aleyna Tilki, aranjörü Emrah Karaduman'ın 'Bombarduman' albümünde 'Dipsiz Kuyum' adlı arabesk bir şarkı seslendirdi.

'Dipsiz Kuyum'un özellikle nakarat bölümü Ümit Besen'in 1997'de söylediği, 2006'da ise Pamela ile düet yaptığı 'Seni Umutmaya Ömrüm Yeter mi?' şarkısıyla neredeyse aynı.

Ümit Besen, 'Seni Umutmaya Ömrüm Yeter mi?' şarkısında Pamela ile düet yapmıştı.

Ayrıca merhum şarkıcı Bergen'in 1989'da seslendirdiği 'Yıllar Affetmez'e benziyor.

Bergen 1989'da öldürülmüştü.

'MERDİVEN YÜRÜYÜŞ' YAPMIŞ

Sözmüziğine imza atan Emrah Karaduman sosyal medyada çığ gibi büyüyen 'çalıntı' eleştirileri için ''Bu arabesk müzikte 'merdiven yürüyüş' diye tabir edilen bir tarz. Birçok şarkıda kullanılıyor. Çalıntı asla sözkonusu değil'' dedi.

MSG'nin (Musiki Eseri Sahipleri Grubu) eski teknik bilim kurul başkanı Aykut Gürel ise şarkıyı dinleyip şu değerlendirmeyi yaptı:

''İngiliz şarkıcı Adele ile Ahmet Kaya'nın şarkısı da neredeyse aynıydı. İş öyle bir yere vardı ki, 'Adele aslında Türk' denildi. Arabesk de çok kullanılan 'merdiven yürüyüş' burada da tercih edilmiş. Kanımca burada çalıntı bir durum yok.''

Haberin Devamı

ÜMİT BESEN NE DEDİ?

''Arkadaşlar 'senin şarkına çok benziyor' diye mesaj attı. Dinledim. Benzerlik bazen olur. Ama kimseyi alıntı yapmakla suçlamam. Birebir kopya yok. Makam ve duygusal benzerlik var. Kulaklar yanılır, notalar yanılmaz. Bahtları açık olsun.''

4 GÜNDE 22 MİLYON!

Bu tartışmalar süredursun şarkı, Youtube'un 'Trend Videolar' listesinde Türkiye'de bir numaraya yerleşirken; Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika, Avusturya, Bulgaristan, Fransa ve Norveç gibi birçok Avrupa ülkesinde de bu listede yerini aldı.

Bu istatistiklerle ilk kez Türkçe bir şarkı, bu kadar çok ülkenin Youtube'un 'Trend Videolar' listesine girmiş oldu.

Geçen pazartesi günü Youtube'da yerini alan şarkı 4 günde 22 milyon izlenmeye ulaştı.