Gazete Vatan Logo

Alevilere ‘İftar lokması’

Çamuroğlu’nun Aleviler’e verdiği iftara Başbakan Erdoğan ve Patrik Bartholomeos

Kerbela’da şehit edilen Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşı, törenlerle anılırken, AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun Aleviler’e verdiği iftara Başbakan Erdoğan ve Patrik Bartholomeos da katıldı. TRT Cemevi’nden haber yayınını canlı olarak yaptı

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun düzenlediği “Muharrem Ayı İftarı” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sevgili canlar’ diye başlayan katılım konuşmasıyla yapıldı. Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki iftarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın salona girmelerinin ardından mersiye ve sofra duası yapıldı.

İftar menüsünde yer alan bilgiye göre, Muharrem orucu, Kurban Bayramı’nın birinci gününden başlayarak 20’nci günü akşamı niyet edilerek, tutulmaya başlanıyor. Muharrem orucuna ilaveten 3 günlük “Masum-u Pak Orucu” tutuluyor. 12 günlük Muharrem orucu ile birlikte 15 gün oruç tutulduktan sonra Muharrem ayının 13’üncü günü aşure dağıtılıyor. Muharrem ayında eğlence yapılmaması, bıçağa ve kesici aletlere el sürülmemesi, et yenilmemesi, Kerbela şehitlerinin susuzluğunu hissetmek için su içilmemesi gibi adetler bulunuyor. Feshane’de verilen iftarda, masalarda su, bıçak ve menüde et yemeği yer almadı. “İftar Lokması” olarak adlandırılan yemekte, badem çorbası, peynirli su böreği, salata, enginar göbeğinde mantar graten, bademli pilav ve aşure servisi yapıldı.

Haberin Devamı