Gazete Vatan Logo

Aleviler Gül'den ne istedi?

Abdullah Gül iftar davetine katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 3. köprü ricası haberi Alevi-Bektaşi derneklerinin Polat Otel Residance'ta iftar yemeği düzenledi. Bir Alevi dedesi iftara katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yeni yapılacak Yavuz Sultan Selim köprüsü için ricada bulundu.

Yemeğe, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, sanatçı Ajda Pekkan, eski milli futbolcu Arif Erdem ile çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Oktay Kaynarca'nın yaptığı gece, Beyazıt Camisi İmam Hatibi Suat Gözütok'un okuduğu Kur'an-ı Kerim ve ezan ile başladı.

"Yavuz yerine Yunus Emre olsun" Ezanın okunmasından sonra Alevi kanaat önderlerinden Derviş Tur, lokma duası yaptı. Duanın ardından Derviş Tur, Cumhurbaşkanı Gül'den, cemevlerinin yasal statüye kavuşmasını ve İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün isminin Yunus Emre olarak değiştirilmesini talep etti.

Yavuz Sultan Selim ismine Alevilerin adeta "alerji" duyduğunu öne süren Tur, "Tarihte olan savaşları, kavgaları, birtakım olumsuzlukları bugüne getirirsek, milletimiz ve memleketimiz için hayırlı olmaz. Düşmanlık yaratır, insanlarımızı birbirine düşürür. Aleviler hep birlikten yana olduğu için bunu istemiyor. Şimdi üçüncü köprü yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan benim bütün ricam, büyük bir erdemlilik göstererek, Alevi ve Sünnileri kucaklayan, birlik ve beraberliğe işaret eden Yunus Emre ismini vermesidir" ifadelerini kullandı.

Gecede davetlilere, iftariyelik tabağı, ezogelin çorbası, patatesli ve ıspanaklı börek, peynir keşkek ile patlıcanlı kuzu incik kebabı, kesme Maraş dondurmasıyla ev yapımı güllaç ikram ediliyor

Haberin Devamı