Gazete Vatan Logo

ALES soru ve cevapları yayınlandı! (ALES sonbahar dönemi)

ALES soru ve cevapları yayınlandı mı? Sorusu gündemde merakla araştırılıyor. ALES sonbahar dönemi 19 Kasım'da gerçekleşti. Hemen ardından ALES soru ve cevapları heyecanla beklenmeye başladı. İşte konuya dair güncel bilgiler...

ALES soru ve cevapları yayınlandı! (ALES sonbahar dönemi)

2017 yılı ALES sonbahar dönemi 19 Kasım Pazar günü gerçekleşti. ALES soru ve cevapları için beklenen haber ÖSYM'den geldi. Sınav sonuçları ise açıklandıktan sonra 5 yıl geçerlilik taşıyacak. İşte detaylar...

2017-ALES Sonbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı
19 Kasım 2017 tarihinde uygulanan 2017-ALES Sonbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 21 Kasım 2017 tarihinde saat 11:00’den itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.
2017-ALES Sonbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.
Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.
2017-ALES Sonbahar Dönemi Sınavında , yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.
Sayısal Testi: 45. Soru
Sözel Testi: Bulunmamaktadır.
Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.
Adaylara saygıyla duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Soruların, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacağı belirtilmişti. Sınavda, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte sorulara yer veriliyor. Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.