Gazete Vatan Logo

ALES sınav soru ve cevapları yayınlandı mı?

Dün gerçekelştirilen ALES sınavının ardından adaylar sınav soru ve cevaplarını merak etmeye başladı. ÖSYM, ALES soru ve cecvaplarına ilişkin henüz bir açıklamada bulumnmadı. ALES soru ve cevaplarının bir iki gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

ALES sınav soru ve cevapları yayınlandı mı?

2016 ALES Sonbahar Dönemi sınavı dün gerçekleştirildi. Binlerce adayın ter döktüğü Akademik Personel ve Lisansüstü eğitimi Giriş sınavı dün Türkiye'nin 81 ilinde sabah saat 09:30 itibariyle başladı. 3 Saat süren ALES sınavının ardından sınav soru ve cevaplarının açıklanmasını bekliyor. Geçtiğimiz ALES sınavları baz alınırsa sınav soru ve cevaplarının yarın açıklanması bekleniyor.

2016 ALES SONBAHAR DÖNEMİ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES Akademik Personel ve Lisansüstü eğitimi Giriş Sınav sonuçları 15 gün içinde ÖSYM tarafından açıklanacak

ALES SINAV SONUÇLARI NASIL HESAPLANIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.