Gazete Vatan Logo

ALES geç başvuru tarihi - ALES geç başvuru ücreti

Covid 19 pandemisinin yayılmasını önlemek amacıyla sınav tarihlerinde değişikliğe gidildi. ÖSYM tarafından yılda 3 kez yapılan ALES de yeni tip corona virüsü salgını nedeniyle ertelenmişti. ÖYSM’nin yaptığı son açıklama ile sınav başvuru tarihleri yeniden belirlendi. Peki, ALES geç başvuru tarihi ne zaman? ALES geç başvuru ücreti ne kadar?

ALES geç başvuru tarihi - ALES geç başvuru ücreti

ALES 2020 başvuruları hakkında bilgi almak isteyen adaylar arama motorlarına yöneldi. Lisansüstü eğitime girişte gerekli olan ALES, bu yıl corona virüsü nedeniyle ertelendi. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, araştırma görevlisi gibi alanlarda ya da yurt dışına yüksek lisans eğitimi için gidecek adayların seçilmesinde yapılan ALES ne zaman? ALES geç başvuru tarihi ne zaman? ALES geç başvuru ücreti ne kadar?

ALES geç başvuru tarihi

ÖSYM, 2020 sınav takvimini güncelleyerek internet adresinde yayımladı. Lisans mezunlarının katılım sağladığı ve akademik kariyer hedefi olanların ilgi gösterdiği ALES sınav tarihi de bu gelişmeden sonra merak edilmeye başlandı. İşte, 2020 ALES başvuru takvimi...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2020-ALES/1, 16 Ağustos 2020 tarihinde organize edilecek.

32020-ALES/1 sınavı için geç başvuru süreci ise 14 Temmuz 2020'de başlayacak ve aynı gün tamamlanacak.

2020-ALES/2 sınavı ise 6 Aralık 2020 tarihinde düzenlenecek. Başvurular ise 1 Ekim- 12 Ekim 2020 tarihleri arasında ÖSYM AİS sistemi üzerinden alınacak.

Haberin Devamı

Bu sınavın geç başvuru tarihi ise 4 Kasım 2020 olarak belirlendi.