Gazete Vatan Logo

ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru tarihleri

ALES başvuruları devam ediyor. 26 Eylül tarihinde başlayan ALES başvuruları 4 Ekim tarihinde sona erecek. Peki ALES başvuruları nasıl yapılır?

ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru tarihleri

ALES başvuruları devam ediyor. 19 Kasım'da gerçekleştirilecek olan ALES sınavı için başvurular ÖSYM tarafından alınmaya devam ediyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş sınavı için binlerce aday başvuru işlemlerini gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Peki ALES başvuru işlemleri nasıl yapılır?

ALES BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

26 Eylül'de ÖSYM tarafından başlatılan ALES başvuru işlemleri devam ediyor. 4 Ekim'de sona erecek ALES başvuruları için adaylar ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra başvurularını gerçekleştirebilecek. Aynı zamanda ALES başvuruları için adaylar ödeme işlemlerini ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek.

ÖSYM ALES BAŞVURU İŞLEMLERİ

2017 ALES Sonbahar Dönemi Başvuruları

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2017-ALES Sonbahar Dönemi) Sonbahar Dönemi Sınavı, 19 Kasım 2017 tarihinde 81 il merkezinde uygulanacaktır. (Lefkoşa’da sadece İlkbahar Dönemi Sınavı yapılacaktır.) Sınav saat 10:00'da başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Sınava başvurular,26 Eylül– 4 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almakta olup Ek’te yer alan kılavuzun başvuru öncesi dikkatle incelenmesi gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.