Gazete Vatan Logo

ALES başvurusu için bugün son gün! ALES geç başvuru tarihi...

ALES başvurusu için bugün son gün... Binlerce öğrenci kariyerinde yükselmek için ALES İlkbahar Dönemi sınavına girecek. Peki ALES geç başvuru tarihleri nedir? Başvurular nasıl yapılır? İşte konuya dair tüm detaylar...

ALES başvurusu için bugün son gün! ALES geç başvuru tarihi...

ALES başvuru tarihleri 7-15 Mart olarak belirlendi. Bugün son günü olan ALES başvurularına dair detayları haberimizde derledik. Peki ALES başvuru ücreti nedir? Geç başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ALES için ÖSYM tarafından belirlenen başvuru tarihi yarın sona eriyor. Adaylar en geç yarın gece saat 23.59’a kadar aday işlemleri sisteminden başvurusunu yapabilecek. Başvuru merkezlerinden başvuru yapacak olan adaylar ise mesai saati bitimine kadar gerekli işlemlerini tamamlayabilecek.

ALES ilkbahar dönemi başvuruları, ÖSYM aday işlemleri sisteminden yapılır. T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapıldıktan sonra sınav başvurusu tamamlanabilir Adayların sınav başvurusu yapabilmesi için, sistemde güncel yani son 50 ayda çekilmiş fotoğraflarının bulunması gerekir. Güncel fotoğrafı olmayanlar başvuru merkezlerinden başvurularını yapabilir. Başvuru merkezlerinde adayların fotoğrafları güncellenir ve sınav için başvuruları yapılır. Başvuru merkezleri ile yapılan işlemler için 5 Türk Lirası ücret alınır.

Haberin Devamı

ALES ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

ALES başvuru ücreti ÖSYM’nin ‘Ödemeler’ alanından ya da sınav kılavuzunun son kısmında yer alan banka seçenekleri ile ödenebilir. Sınav için belirlenen ücret, 100 Türk Lirası’dır. Sınav ücretinin ödenebileceği seçenekler;

- Akbank tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’DEN başvuracak adaylar hariç)

- Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’DEN başvuracak adaylar hariç)

- Finansbank tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’DEN başvuracak adaylar hariç)

- Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’DEN başvuracak adaylar hariç)

- Halkbank ATM, internet bankacılığı ve tüm şubeleri

ALES GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

ALES için 7-15 Mart tarihleri arasında başvurusunu tamamlayamayan adaylar, geç başvuru gününde başvuru yapabilir. Geç başvuru günü 28 Mart’tır. Bu tarihte adaylar hem aday işlemleri sisteminden başvurularını yapabilir hem de sınav ücretini ödeyebilirler. Geç başvuru gününde sınav ücreti olarak 150 Türk Lirası ödeme yapılır. Ödeme için sadece ÖSYM’nin ‘Ödemeler’ alanı kullanılabilir.

Haberin Devamı