Gazete Vatan Logo

ALES başvuruları ne zaman sona erecek?

ALES başvuruları 30 Mart'ta sona eriyor. ALES başvurularını online sistem üzerinden yapabilme imkanına sahipsiniz. ALES başvurularını ÖSYM üzerinden nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde.

ALES başvuruları ne zaman sona erecek?

Günümüzde eğitim ve öğretim alanında yapılmış olan birçok yenilik bulunmaktadır. Bu yenilikler sayesinde daha aydın bir gelecek yetiştirilmekte olan ülkemizin bu eğitim öğretim alanında uyguladığı birçok sınav sistemi vardır. Bu sınav sistemlerinin ilk durağı okuyacağımız liseyi seçebilmemiz için girdiğimiz seviye belirleme sınavıdır. Bu sınavdan sonra 4 yıllık lise hayatımıza başlayıp mezun olana kadar başka bir sınava girmemekteyiz. Liseyi tamamladıktan sonra okuyacağımız üniversiteyi belirlemek için de bir sınava girmekteyiz. Bu sınav iki aşamalı olarak yapılmaktadır. Ancak birinci aşamadan sonra da herhangi bir üniversitenin iki yıllık bölümlerine girebilmeniz mümkündür.

ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belli dönemlerde ALES sınavları gerçekleştirilmektedir. Bu sene yapılacak olan Akademik Personel ve lisansüstü eğitim giriş sınavı bahar dönemi sınavı 8 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınava girecek olanlar sınav başvurularını 17-30 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimine göre 2016 yılının ilk bahar ALES sınavı 8 Mayıs 2016 pazar günü yapılacaktır. ÖSYM kurumunun 2016 sınav takvimine göre ise ALES başvuruları 17 Mart 2016 Perşembe günü başladı. ALES başvuruları 17 Mart tarihinden itibaren 30 marta kadar devam edecektir. Son başvuru tarihi ise 28 mart 2016 pazartesi günü olacaktır. Başvuru yapmak isteyenler 30 Mart tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gereklidir.

Haberin Devamı

Ülkemizde gerçekleştirilen online işlemler ile daha hızlı bir şekilde interneti kullanmaya başlamışızdır. Teknolojik aletler içerisinde de en çok aktif bir biçimde kullanılan internet sistemi gün geçtikçe kendini yenilemektedir. Sizlerin de bildiği gibi artık internet üzerinden yapılan çok sayıda işlem ortaya çıkmıştır. Ülke genelinde gerçekleştirilen sınavlarda da etkisinin görüldüğü bu internet teknolojisi vatandaşların aklına gelebilecek olan her türlü alanda kullanılmaya başlanmıştır. Daha kısa ve daha pratik bir şekilde işlemlerimizi yapmaya yarayan bu işlemler oldukça kolaylaşmış durumdadır.

Haberin Devamı

ALES başvurularını üç şekilde yapabilmeniz mümkündür. Ancak biz size ilk olarak bu üç yolun en kısası ve en kolay işlemli olanından bahsedeceğiz. Bu yol ise günümüzün teknoloji sayesinde imkan sağlanmış olan internet üzerinden yapılanıdır. İnternet üzerinden her türlü işlemi yapabildiğimiz gibi ALES başvurularını da internet üzerinden kolayca yapabiliyoruz.

İnternet üzerinden ALES başvuruları yapabilmek için öncelikle ÖSYM resmi sitesine gidip, sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Girişinizi T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile yaptıktan sonra ALES başvuruları bölümüne gidiniz. Buradan işleminizi gerçekleştireceğiniz ALES sekmesine ulaşabilirsiniz. Daha sonra açılacak olan sayfadan başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formunu doldurup onayladığınızda sınav başvurusu için birinci aşamayı tamamlamış olacaksınız. Sonra anlaşmalı bankalara sınav ücretinizi yatırdığınızda ALES başvuruları tamamlanmış olacaktı.

Haberin Devamı