Gazete Vatan Logo

ALES başvuruları alınmaya başladı! ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES başvuruları başladı. 2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES/2)'ye başvurular 24 Temmuz 2 Ağustos tarihinde alınacak. Peki ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES başvuruları alınmaya başladı! ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES sonbahar dönemi başvuruları başladı. 24 Temmuz 2 Ağustos tarihleri arasında başvuruları alınacak olan ALES sınavı 30 Eylül'de gerçekleştirilecek. Adaylar ais.ösym.gov.tr üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra adaylar başvuru yapabilecek. Sınava başvuru yapacak olan adaylar 3 Ağustos tarihine kadar sınav başvuru ücreti olan 100 TL'yi ödemek zorunda.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ALES başvuruları başladı. 24 Temmuz'da başlayan ALES başvuru işlemleri 2 Ağustos'a kadar devam edecek. Eğitim ve fotoğraf bilgileri güncel olmayan adaylar ÖSYM merkezleri üzerinden başvurularını yapabilecek. Fotoğraf geçerliliği ve eğitim bilgileri güncel olan adaylar ise ALES sınavına başvuru yapmak için ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra başvurularını tamamlayabilecek. Sınav başvuru ücreti olan 100 TL için son ödeme günü olarak ise 3 Ağustos belirtildi.