Gazete Vatan Logo

ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM-ALES sınav giriş belgesi

ALES/3 sınavı için geri sayım başladı. Heyecanla ALES/3 sınavının yapılacağı tarihi bekleyen adaylar giriş yerlerinin belli olup olmadığını araştırıyor. ÖSYM ALES/3 sınav giriş belgesini yayınladı mı?

ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM-ALES sınav giriş belgesi

ALES/3 sınav gününe az bir zaman kala heyecan artıyor. ALES adayları sınav giriş yerlerini merak ediyor. ÖSYM konuya dair henüz resmi bir açıklama yapmadı. ALES/3 sınav yerleri açıklandığında haberimizde yer alacaktır.

ALES/3 SINAVI NE ZAMAN?

ALES/3 sınavının yapılacağı tarih ÖSYM tarafından açıklandı. Binlerce adayı yakından ilgilendiren ALES/3 sınavının yapılacağı tarih 18 Kasım olarak belirlendi. 18 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek olan ALES/3 sınavı saat 10:15'te başlayacak. Sınav salonlarına 10:00'dan sonra kimse alınmayacak. ALES/3 sınav giriş belgeleri henüz resmi site üzerinden adayların erişimine sunulmadı. Sınavdan bir hafta önce açıklanması bekleniyor.
ALES NEDİR?
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,
- yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,
- ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,
- yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde
İlgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

Haberin Devamı