Gazete Vatan Logo

ALES/3 sınavı ne zaman? Başvurular başladı mı?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) giriş belgeleri geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı. Sınav yerlerinin belli olmasının ardından, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) için geri sayım başladı. ALES sınavına girecek adaylar araştırmalarına hız kazandırdı. Peki ALES 3 sınavı ne zaman uygulanacak? ALES başvuruları başladı mı? ALES sınav giriş belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte ALES sınavına dair merak edilenler…

ALES/3 sınavı ne zaman? Başvurular başladı mı?

ALES sınav giriş belgelerinin açıklanmasından sonra gözler ALES 3 sınav tarihine odaklandı. Öğrenciler ALES’ kaç gün kaldı? ALES hangi tarihte yapılacak? ALES sınav giriş belgeleri nasıl çıkarılır, nasıl alınır? Sorularının detaylarını araştırmaya başladı. Adaylar detayları ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.

ALES 3 NE ZAMAN YAPILACAK?

2019 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Belgeleri (2019-ALES/3), 17 Kasım 2019 tarihinde yapılacak. 10.05’te başlayacak sınav, toplam 150 dakika sürecek.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylara sınava girecekleri yerlerin bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini girdikten sonra alabilecekler.

ALES SINAV GİRŞİ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALES/3 sınavı ne zaman Başvurular başladı mı