Gazete Vatan Logo

Aldık listeyi elimize üzerlerini çiziyoruz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Arananların renkli listesinde olanları elimize aldık, teker teker üstlerini çiziyoruz. PKK son nefesine gelmiştir” dedi

Aldık listeyi elimize üzerlerini çiziyoruz!

Çankırı’da düzenlenen 31’inci Ahilik Haftası Kutlamaları’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele konusunda çarpıcı bilgiler verdi:

PKK SON NEFESİNDE: Artık PKK, son nefesine gelmiştir. Arananların renkli listesinde olanları, elimize aldık; teker teker üstlerini çiziyoruz.

BU KIŞ SERT GEÇECEK: Çankırı’dan söylüyorum; terör örgütü için bu kış, çok sert geçecek. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Kahramanlarımız yazın nasıl güçlü bir çalışma ortaya koymuşsa sonbahar ve kış da terör örgütleri için çok sert olacak.

KIRINTILARI SÜPÜRÜYORUZ: Geçen yılın tamamında bu renkli listelerden 63 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu yıl sene sonu gelmeden bizim evlatlarımız 65 tanesini etkisiz hale getirdi. Dün Tunceli’de 10 teröristi daha etkisiz hale getirdik. Bunların bütün kırıntılarını süpürüyoruz.

TEYAKKUZ HALİNDEYİZ: Uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarımızı artırıyoruz. Sadece 2018 yılı 18 Eylül tarihine kadar 15 bin 262 uyuşturucu satıcısını tutuklayarak cezaevine gönderdik. Bir başka kanayan yaramız olan trafikte tam teyakkuz halindeyiz.

Haberin Devamı

‘Türkiye tarihe geçecek’

OrtaDoğu’ya gelecek barışın Türkiye ve bölge için önemine de değinen Bakan Soylu, “Türkiye’nin güney sınırındaki problemleri bölge ülkeleriyle çözmek üzere ciddi bir irade ortaya koyuyoruz. Bu bölgelere kalıcı barış gelecektir ve Türkiye, bunda en büyük pay sahibi olan ülke olarak tarihe geçecektir” dedi.