Gazete Vatan Logo

Alçısını dahi çıkardılar ama..

Bursa’da Cihat Özkan’ın cumartesi akşamı kırılan sağ ayağı alçıya alındı. Dün alçılı olarak LYS’ye gelen Özkan, aldığı raporu bildirmediği için sınava alınmadı. Alçıyı söken Özkan bu kez de ehliyetini kabul ettiremedi...

Alçısını dahi çıkardılar ama..

LYS’nin yapıldığı merkezlerden olan Bursa’daki Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok binasına erken saatte gelen öğrenciler içeri alınmaya başlandığı sırada önceki akşam sağ ayağından yaralanan Cihat Özkan, alçılı ayağıyla sınava girmek istedi. Özkan, yanında hastane raporu bulunduğunu belirtirken görevliler bunun ÖSYM’ye daha önceden ibraz edilmediği için adayı salona alınmadı. Ayağındaki alçıyı sökmesi halinde sınava girebileceği bildirilen Özkan, diğer veliler ve öğrencilerin yardımıyla ayağındaki alçıyı söktü. Öğrencilerin alındığı sürenin bitmesine 4 dakika kala yeniden salon kapısına gelen Özkan, nüfus cüzdanı yerine ehliyet ibraz etti. ÖSYM görevlileri, nüfus cüzdanı yerine ehliyeti kabul edemeyeceklerini söyledi. Bu nedenle sınava giremeyen Özkan, gözyaşlarına boğuldu. Binanın önünde oturan ve yine veliler yardımıyla ayağı sarılan Özkan, “Elimde rapor olmasına rağmen sınava girmek için alçılı ayağımı çözdüm. Nüfus cüzdanım dün akşam hastanede kalmış. Ehliyetim olduğu halde sınava giremedim. Bir yılım boşuna gitti. Yetkililerin mağduriyetimin gidermesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

9.45 gecikenleri

Öte yandan, aynı binada sınava girecek genç kız, sınavın başlamasına 5 dakika kala geldiği salona alınmayınca gözyaşlarına boğuldu. ÖSYM kuralları gereği öğrencilerin sınavdan 15 dakika salonda olmaları gerektiği hatırlatıldı.

Son 5 saniyede

ÖSYM’nin uygulamaya koyduğu ve daha önce de tartışmalara yol açan kural gereği sınav için kapılar 09.45’te kapatıldı. Sınava girecek öğrenciler ise 09.45’ten önce salona ulaşmak için büyük çaba harcarken bazı öğrenciler son dakikalarda koşarak sınava yetişti. Sınava girecek adaylar didik didik aranırken saat 09.46’yı gösterdiğinde görevliler kapıları kapatarak kilitledi. Çocukları sınavda olan aileler ise dualar okuyarak, sınavda ter döken çocuklarına destek verdi.