Gazete Vatan Logo

Alcatel ‘cep’te sanal gözlükle Idol olacak

Geçtiğimiz aylarda Türkiye ofisini açan Alcatel, pazarda çift haneli paya ulaşmayı hedefliyor. IDOL, POP ve PIXI serisi akıllı telefonların yanı sıra tabletler, giyilebilir aksesuarlar, GPS takip cihazları ile tüketiciye ulaşacak olan şirket, IDOL modelini VR gözlükle birlikte satacak.

Alcatel ‘cep’te sanal gözlükle Idol olacak

Alcatel, akıllı cep telefonu pazarında atılıma hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye ofisini açan Alcatel, farklı segmentteki müşterilerine IDOL, POP ve PIXI model akıllı telefonların yanı sıra tabletler, giyilebilir aksesuarlar, GPS takip cihazları ile ulaşacak. Alcatel’in mobil bölümü OneTouch’ı 2004’te satın alan ve dünyanın en büyük üçüncü ekran üreticisi olan Çinli TCL’nin gücünü arkasına alan şirket, ulaşılabilir fiyata yüksek teknoloji ürünü cep telefonlarını tüketiciyle buluşturacak.

Kasım ayında yeni telefonların lansmanını yapacak olan Alcatel, tuşlu telefon sevenleri de 3-4 model birden sunarak mutlu edecek. Türk tüketicisi, Alcatel’in yeni telefonlarına 399 TL ile 1.699 TL arasında değişen fiyatlara sahip olabilecek. Alcatel’in hedeflerini ve yeni projelerini Türkiye Müdürü Tamer İşisağlam ile konuştuk.

Teknolojiyi deneyimletecek

İşisağlam, “Alcatel Türkiye’deki tüketicilerin çok yakından tanıdığı bir marka. Küresel çapta geçirdiği dönüşümün ardından özellikle multimedya alanına yapılan yatırımlarla akıllı telefonda inovasyonun ve tasarımın yeni odağı olacak ürünlerimizi artık doğrudan tüketicilerimize sunacağız. İddialıyız çünkü hem üreticiyiz, hem ileri teknolojiye sahibiz hem de ulaşılabilir fiyatlarla akıllı cep telefonları sunuyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Akıllı telefonları odak noktaları olarak belirlediklerini kaydeden İşisağlam, sözlerine şöyle devam etti: “Her segmentte ürünümüz var. Akıllı telefon segmentinde üstün teknolojili ürün ailemiz IDOL serisi. Yakında Türkiye’de satışa sunulacak olan Alcatel IDOL 4 en sevilen uygulamaları anında kullanıcıya sunan Boom tuşu, zengin multimedya özellikleri, profesyonel kalitede kamera, üstün ses kalitesi ve sanal gerçeklik deneyimi sunan VR gözlükleriyle öne çıkıyor. IDOL 4’ün satış fiyatı 1.099 TL olacak. Tüketicilere teknolojiyi direkt deneyimleteceğiz. VR gözlükleri, akıllı telefonla birlikte kullanıldığında kullanıcılar 360 derecelik bir seyir ve oyun dünyasına adım atmış oluyor. VR içerikli oyun ve videolar, Onetouch VR Store üzerinden telefona indirilebiliyor.”

Haberin Devamı

Tuşlu telefon getirecek

TAMER İşisağlam, tuşlu telefon sevenleri de unutmayacaklarını söyledi. İşisağlam, şöyle konuştu: “Türkiye’de aylık 40 bin ünitelik tuşlu telefon pazarı var. Amacımız pazarda geniş ürün portföyümüz ve servis kalitemizle fark yaratmak. Bu farkı yansıtan tuşlu telefonlarımızı Türkiye pazarına mutlaka getireceğiz. Fiyatları 349 TL’den başlayacak. Tablet pazarında da ürünlerimiz olacak. 209 TL’den başlayan fiyatlarla bu pazarda var olacağız. En önemli ürünümüz 2in1 tablet olacak. Telefon ve bilgisayar özelliğiyle KOBİ’ler tarafından kurumsal tablet olarak değerlendirilebilecek.”

Pazar payını ‘çift hane’ye çıkaracak

Türkiye’de yılda yaklaşık 12 milyon adet cep telefonu satıldığını belirten Tamer İşisağlam, “Akıllı telefon alanında iş birliklerine çok önem veriyoruz. Yurtdışında Vodafone, T-Mobile gibi GSM operatörleriyle çok verimli iş birlikleri gerçekleştirdik. Farklı ihtiyaçlara ve tarzlara yönelik geniş bir ürün gamımız varTeknolojiyi uygun fiyata almak isteyen tüketici hedef kitlemiz. Biz 699-1299 fiyat bandında büyümek istiyoruz. Pazar payımızı kısa sürede çift haneli rakamlara getirmek istiyoruz. Doğru stratejiler ve doğru adımlarla büyümek istiyoruz” dedi. İşisağlam, IDOL dışındaki ürünlerini ise şöyle anlattı: “POP ürün ailemiz genç neslin en çok talep ettiği kişiselleştirilebilirlik ve tasarım öğeleriyle öne çıkıyor. PIXI akıllı telefonlarda giriş segmenti ürünümüz. Renkli tasarımlarıyla öne çıkan PIXI modelleri, akıllı telefondan beklenebilecek tüm özelliklerin yanı sıra uzun pil ömrüyle fark yaratıyor. Parmak izi sensörü ve eğlenceli fotoğraf uygulamaları gibi önemli teknik özellikleri bir araya getiren bir akıllı telefona ihtiyaç duyan tüketiciler için de SHINE LITE ürünümüzü sunuyoruz.”

Haberin Devamı