Gazete Vatan Logo
Magazin Albüm alana konser bileti hediye

Albüm alana konser bileti hediye

Yıllardır kendilerine has interaktif sahne performanslarıyla adından söz ettiren Necati ve Saykolar, ikinci albümleri ‘Mütemadiyen’in kaydını tamamladı. Hayko Cepkin prodüktörlüğünde kaydedilen albümü alanlara, konser bileti hediye edilecek

Albüm alana konser bileti hediye

Hayko Cepkin ile yolunuz nasıl kesişti ?

Türkiye’nin birçok yerinde bine yakın konser verdik. Bu konserlerde sayısız sanatçı ile sahnemizi paylaştık. Tabii içlerinde en özel olanı bir İzmir konserinde Hayko’yla ilk performans deneyimimizi yaşadığımız konserdi. Kendisini zaten takip ediyorduk fakat yüz yüze ilk bu konserde tanıştık. Daha sonraları da kurduğumuz bu sinerjiyi her konserde daha çok geliştirerek sürdürdük.

Sizi hiç dinlememiş birine müziğinizi nasıl anlatırsınız?

Bizler sahne performansı ve icrası sürprizlerle dolu bir grubuz. Bir nevi müziğin Harlem Show ekibi de diyebiliriz. İlk defa izleyen kişilerin genellikle yaşadıkları etki bu yönde. Zaten kurulduğumuz günden beri Anadolu Rock müziğinin interaktif performans grubu olarak adlandırıldık. Kendimize has yorumlarımızı yalnızca dinlemek yetmez. Gelip bizzat izlediğinizde 2.5 saat boyunca kesintisiz bir maceraya kapılıyorsunuz. Bu da işin bonusu diyebiliriz.

Teşekkür bileti

İlham aldığınız, takip ettiğiniz müzisyenler var mı ?

Enstrümanist olarak takip ettiğimiz, dostluklar kurduğumuz birçok isim var tabii ki. İsimlerini saymaya kalksak mutlaka bir çoğunu atlamış oluruz. Sanatçı olarak günümüzde bu sayı epeyce azalıyor. Biz dönemsel müzik yapan bir grubuz. Zaten ismimizden de anlaşılacağı üzere örnek aldığımız sanatçıların çoğu Saykodelik Rock müziğinin yapı taşları isimlerdir. Bunların başında Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray ve Moğollar gibi güçlü isimler var. Günümüzde ise Hayko Cepkin’i bu kadronun içinde sayabiliriz.

Haberin Devamı

Albüm alanlar bir de hediye konser davetiyesi kazanıyor. Bu sanırım ilk kez yapılan bir şey. Bu fikir ortaya nasıl çıktı ?

Bu fikir ilk defa menajerimiz Hasan Kocabıyık tarafından ortaya atıldı. Bizler bir önceki ‘dur, bak, dinle, geç’ adını verdiğimiz albümümüzde 4 ay boyunca en çok satılanlar listesinde ilk 3’de yer aldık. Bu bizi oldukça mutlu etti. Tabii ki orijinal cd satılmasına yönelik de bir hamle bu ama işin özünde bir önceki albüm satış oranlarına bir nevi teşekkür hediyesi olarak da düşünebiliriz.

Haberin Devamı

Klip çekimleri nasıl geçti ? Kimlerle çalıştınız?

Klip çekimleri gayet güzel geçti. Bizim için çok verimli ve açıklayıcı bir klip oldu. İstanbul Üsküdar’da yönetmenliğini sevgili Murat Joker ’in üstlendiği klibimizde oyuncu arkadaşımız sevgili Engin Türker muhteşem performansını bizim için sergiledi desek yanılmış olmayız. Yaklaşık 36 saat süren çekimlerde 25 kişilik muazzam bir ekip bize yardım etti.