Gazete Vatan Logo

Albay Düzenli: Erkene çekildi

Albay Düzenli: Erkene çekildi

“15 Temmuz Cuma günü Akademiler Komutanı Emir Subayı Binbaşı Fatih Irmak ile sosyal tesislerde buluştuk. Saat 17.00 sıralarında Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu’nun yanına gittik. Ankara’dan harekat günü olarak Cuma günü gece 03.00 olacağı haberi geldi. Hazırlıklar ona göre tamamlansın diye Özkan Aydoğdu birlik komutanlarına talimat verdi. Saat 20.00 sıralarında telefonla Ankara’dan Albay Muzaffer Düzenli beni aradı ve harekatın erkene çekildiğini söyleyerek ‘hazır olun’ dedi. Birkaç dakika sonra Murat Çelebioğlu’nu aradı ‘Hareketa başlayın’ dedi. Murat Çelebioğlu whatsapp grubunu oluşturdu. Görev yerlerine ulaşanlar Whatsapp grubunda hazırız dedi”.

‘TSK’yı fethettiler’

İddianamede Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davalarıyla TSK içerisindeki diğer görüşteki askeri bürokrasinin tasfiyesi için açıldığı belirtildi. İddianamede “FETÖ / PDY, TSK içerisine yerleştirdiği mensupları aracılığı ile orduda kendisinden olmayan diğer grupların (Atatürkçü, muhafazakar, milliyetçi, Alevi, Sünni, liberal vs.) önünü kesebilecek örgüt karşıtı olabilecek ve örgütü asla kabul etmeyecek başarılı öğrencileri okullardan atmak için her türlü yola başvurmuştur. Örgüt tarafından subay ve astsubay olacak kişiler özenle seçilerek TSK içerisine sokulmuştur. Özellikle harp okullarında kadrolaşabilmesi için harp okullarının puanı düşürülmüş, sivil liseden çok kişinin mülakata gelmesi sağlanarak mülakata gelenler arasından da en fazla sayıda bu cemaate mensup kişiler harp okullarına alınarak kadrolaşma tamamlanmıştır. Örgütün anlayışına göre bu bir fetih hareketidir” denildi.

Haberin Devamı

‘Mobil cihazları varken...’

Askerlerin darbe kalkışması olduğunu ve suç teşkil ettiğini bilmedikleri savunmalarına değinilen iddianamede günümüz teknolojisinin son derece gelişmiş olup hemen hemen herkesin sosyal medyayı takip etme, mobil telefon cihazları ile anında haberleşme imkanı bulunduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi; “Arama ve el koyma tutanaklarından anlaşılacağı üzere, er rütbesi taşıyan bazı şüphelilerde dahi mobil cihaz bulunmaktadır. Tüm şüphelilerin yanlarında taşıdıkları mobil telefon cihazlarını kullanarak yakınları ile iletişime geçme ve faaliyetin bir darbe kalkışması olduğunu öğrenme imkanları bulunmaktadır. Toplanan vatandaşların gösterdikleri tepki, emniyet güçlerinin müdahaleleri eylemin bir kalkışma olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Eylemlerin bir ‘Askeri Kalkışma’ olduğunu fark etmemlerinin, hayatın olağan akılına uygun olmadığı değerlendirilmiştir.”

Haberin Devamı