Gazete Vatan Logo

Albaraka, Asya Kalkınma Bankası ile anlaşma imzaladı

Albaraka, Asya Kalkınma Bankası ile anlaşma imzaladı

Albaraka, Asya Kalkınma Bankası ile "Dış Ticaret Finansman Programı" anlaşması imzaladı.

Albaraka'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk katılım bankası Albaraka, Asya-Pasifik bölgesinde kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla kurulan Asya Kalkınma Bankası ile "Dış Ticaret Finansman Programı" anlaşmasını imzalayan ilk katılım bankası oldu.

Albaraka, anlaşma kapsamında özellikle etkin olduğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesine ek olarak Asya-Pasifik ülkelerindeki faaliyetlerini artırmayı hedefliyor. 200 finansal kuruluşa ve bu kuruluşların tüm dış ticaret müşterilerinin ithalat, ihracat işlemlerine yüzde 100'e varan finansal destek sağlayan, AAA kredi notuna sahip Asya Kalkınma Bankası, süreç boyunca dış ticaretin büyümesine katkıda bulunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, şunları kaydetti:

"Anlaşma ile müşterilerimizin Asya ülkelerine yönelik dış ticaret işlemlerinde ihtiyaç duyabileceği ürünü müşterilerine kazandıran ilk katılım bankası olmaktan son derece mutluyuz. Yaklaşık 50 yıllık bir tecrübeye sahip ve Asya ülkeleri arasındaki koordinasyon ve ekonomik iş birliğini artırmak amacıyla kurulan Asya Kalkınma Bankası, bölgenin gelişim süreciyle orantılı bir vizyon geliştiriyor. Bu stratejinin bir parçası olmak, bize de önemli katkılar sağlayacaktır."

Haberin Devamı