Gazete Vatan Logo

Alanya'da turistik bölgede makilik yangını

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde çevresinde oteller, tarım alanları ve yerleşim yerlerinin bulunduğu turistik Kargıcak Mahallesi'nde makilik alanda yangın çıktı.

Alanya'da turistik bölgede makilik yangını

Alanya merkezine yaklaşık 10 dakika uzaklıkla oteller, seralar ve yerleşim yerlerinin yoğun olarak bulunduğu Kargıcak Mahallesi'nde saat 09.00 sıralarında makilik alanda yangın başladı. Yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri karadan müdahale ederken, bir helikopter de havadan müdahaleye başladı. Bölgeyi yoğun duman kaplarken, alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI
Alanya merkezine yaklaşık 10 dakika uzaklıkla oteller, seralar ve yerleşim yerlerinin yoğun bulunduğu Kargıcak Mahallesi'nde saat 09.00 sıralarında çıkan makilik alan yangını, hava sıcaklığının yüksek olması ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi'ne bağlı 50 itfaiye personeliyle yangına müdahale etti. Yangın söndürme helikopteri de yaklaşık 100 metre uzaklıktaki denizden su alarak sürekli yangın bölgesine sorti yapıp su attı.
YANGIN KONTROL ALTINDA
Yangın sera, muz bahçesi ve villalara sıçradı. Bölgede çoğunlukla yerleşik yabancıların villaları bulunurken, yabancılar ve bölge halkı da hortumlarla su sıkıp kovalarla su taşıyarak söndürme çalışmalarına destek oldu. Ekipler alevlerin daha da büyümemesi için yoğun çaba sarf etti. Yangın kontrol altına alınırken, sahibi Almanya'da olan yaklaşık değeri 500 bin TL olan villa tamamen yanarken, 3 villa da kısmen zarar gördü. 1 sera ise kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili ekiplerin soğutma çalışmaları sürerken bölgede 50 dönüm makilik ve ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Haberin Devamı