Gazete Vatan Logo

Alanlara değil Adalar’a akın!

Türkiye dün tarihinin en olaysız, en sakin 1 Mayıs’larından birini yaşadı. İstanbul’da güzel havayı ve resmi tatili fırsat bilenler vapur iskelelerinde kuyruk olup Adalar’a gitti

Alanlara değil Adalar’a akın!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dün yurdun dört bir yanında yapılan etkinliklerle kutlandı. Taksim’e çıkmak isteyenler nedeniyle hemen her sene olaylara sahne olan İstanbul, bu yıl son derece sakindi. Bu sakinlikte alınan güvenlik önlemlerinin yanı sıra güzel havanın da etkisi büyük oldu. Resmi tatili de fırsat bilen vatandaşlar, soluğu vapur iskelelerinde aldı. Beşiktaş, Kadıköy ve Sirkeci’deki Adalar iskelelerinin önünde bitmek bilmeyen uzun kuyruklar oluştu.

Demirtaş’a sandalye

1 Mayıs’ı meydanlarda kutlamak isteyenler Maltepe Miting Alanı’nda toplandı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalara CHP ve HDP de kortejler halinde katıldı. CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Gülay Yedekci ve Ali Şeker ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile bazı tiyatro oyuncuları, sanatçılar birlikte yer aldı. Protokolde bir sandalye boş bırakıldı. Boş sandalyeye Edirne Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafı konuldu.

Haberin Devamı

İskelelerde kuyruk oldu
1 Mayıs’ın resmi tatil olmasını fırsat bilenler adalara akın etti. Kadıköy - Adalar iskelesinde metrelerce kuyruk oluştu. Adalara giden vapurlarda yoğunluk nedeniyle oturacak yer kalmadı. Aynı yoğunluk adalara giden motor iskelesinde de yaşandı.