Gazete Vatan Logo

Alakır’da susuz 100’üncü gün

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Alakır Vadisi’nde, HES’lere karşı verdikleri mücadeleyle tanınan ve toprak evlerinin yanındaki arazi kazılıp, yeraltı su kaynağı HES şirketi tarafından kesilen Tuğba Günal ile Birhan Erkutlu, su akmayan çeşmelerinin üzerine ‘Susuzlukta 100’üncü gün’ yazılı pankart asarak, durumu protesto etti.

Alakır’da susuz 100’üncü gün

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Alakır Vadisi’nde, HES’lere karşı verdikleri mücadeleyle tanınan ve toprak evlerinin yanındaki arazi kazılıp, yeraltı su kaynağı HES şirketi tarafından kesilen Tuğba Günal ile Birhan Erkutlu, su akmayan çeşmelerinin üzerine ‘Susuzlukta 100’üncü gün’ yazılı pankart asarak, durumu protesto etti. Kesilen su nedeniyle mahkemeye de başvuran çift, “Hasan Tığlı’nın sahibi olduğu Kürce HES’in şantiye şefi Ali Süzen, hemen arkamızdaki araziyi satın alıp kepçe ile kazarak, tapulu arazimizin içinden çıkan doğal kaynak suyumuzun damarını kesip bizi susuz bırakalı 100 gün oldu” dedi.

Şavşat’ta şahane haber

Danıştay, Artvin’in Şavşat ilçesi Meydancık köyünde yapımı planlanan Çağlayan Hidroelektrik Santrali (HES) için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu’ kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün onama kararına yaptığı itiraz da reddedildi. Böylece bölgede HES yapımının önü kapanmış oldu.

Haberin Devamı