Gazete Vatan Logo

Alaçatı’da havalimanı yapıp pilot yetiştirecek

Alaçatı Havalimanı’nın ihalesini kazanan Terminal Yapı, burada bir de uçuş okulu açmaya hazırlanıyor. Şirketin önümüzdeki planlarında Türkiye’nin ihtiyacı için pilot yetiştirmek var.

Alaçatı’da havalimanı  yapıp pilot yetiştirecek

Alaçatı’da yapılacak havalimanı ihalesini kazanan Terminal Yapı, burada bir havacılık okulu da açmayı planlıyor. Havalimanı, liman ve taahhüt işlerinde tecrübeli olduklarını belirten Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp Delimollaoğlu, Alaçatı’nın havasıyla yılın 300 günü havacılık eğitimi vermeye uygun olduğunu söyledi. Tüm dünyada pilot ihtiyacının giderek arttığını dile getiren Delimollaoğlu, “Türkiye’de yılda 1.000, dünyada 20 bin pilota ihtiyaç var. Biz açacağımız okulla bu ihtiyaca da hizmet edeceğiz” dedi.

Nisan’da yapılan ihaleyi kazanan Terminal Yapı, yapım süresi 24 ay, işletme süresi 25 yıl olan havalimanı için geçtiğimiz günlerde sözleşmeyi de imzaladı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak projede şirket havalimanını 25 yıl boyunca işletirken cironun yüzde 20.20’sini idare payı olarak ödeyecek. 2020’de açılacak havalimanının adı da ‘Ekrem Pakdemirli Havalimanı’ olarak belirlendi.

Yunan Adaları-Alaçatı seferi

Mehmet Alp Delimollaoğlu, 2’si yurt dışında olmak üzere bugüne kadar 40 askeri ve sivil havalimanına imza attıklarını söyledi. “Hemen hemen elimizin değmediği havalimanı kalmadı” diyen Delimollaoğlu, son olarak Kıbrıs Ercan Havalimanı projesinde yer aldıklarını belirtti. Alaçatı Havalimanı’nın projelendirme aşamasında olduğunu belirten Delimollaoğlu, “Tarifeli uçuş şimdilik istemiyoruz. Sportif ve business uçuşları olacak. Ayrıca Yunan adalarına ufak uçaklarla seferler düzenlenecek. Bunlar charter ya da tarifeli olabilir. Deniz havacılığını da destekleyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kartal’da 230 konutluk proje
Mehmet Alp Delimollaoğlu, altyapı projelerinin yanı sıra konut pazarında da faaliyet gösterdiklerini söyledi. Yeni yatırımları ‘Versus Dragos’ adlı konut projesinin Kartal’da yükseldiğini anlatan Delimollaoğlu, 230 konutluk projede inşaatı yüzde 60 oranında tamamladıklarını aktardı. Yatırım değeri 180 milyon lira olan projede evlerin yüzde 10’unun satıldığını ifade eden Delimollaoğlu, “Tüketici artık seçici. İnşaatın bitmesini ve evleri görmeyi istiyor. Bu nedenle biz de satışlar için biraz bekledik. Bundan sonrasında daha hızlı bir satış bekliyoruz” dedi. Teslimlerin 2019 Haziran’da yapılacağı projede peşin alımda yüzde 30 indirimin yanı sıra
60 ay 0 faiz, eski konutu getir yenisini al, yüzde 5 peşinat yüzde 25 indirim ve yüzde 0.89 faiz gibi kampanya seçenekleri de yer alıyor. Kartal dışında yeni projeler de planladıklarını belirten Delimollaoğlu, İstanbul Beykoz ve Sancaktepe’de arsaları olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı