Gazete Vatan Logo

Al sana 10 milyon PKK'yı kur!

Aydınlık dergisi, son sayısında PKK ile ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.


1989 ve 1991'de PKK kamplarına giderek terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la iki kez görüşen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yayın organı Aydınlık, son sayısında PKK ile ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

PKK'YI KURMASI İÇİN ÖCALAN'A 10 MİLYON LİRA VERİLDİ

Aydınlık dergisinin iddiasına göre, dergiye ulaşan çok önemli bir bilgi PKK’nın kuruluşuyla ilgili soruyu kuşkuya yer bırakmayacak biçimde yanıtlıyor. Söz konusu bilgi Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli bir Üsteğmen’e Öcalan’ın avukatlarından D.E tarafından veriliyor. Üsteğmen görüşmenin bir yerinde avukat D.E’ye, MİT ve PKK arasındaki bazı ilişkilerden söz ediyor. Ve şu çarpıcı sözleri söylüyor: “ Başından beri girdiği ilişkileri biliyoruz. Örgütü kursun diye Öcalan’a 10 milyon lira verildi.”

"UĞUR MUMCU BU YÜZDEN ÖLDÜRÜLDÜ"

PKK ile ilgili yaptığı araştırmalarla bir çok bilgiye ulaşan ve 24 Ocak 1993'te suikaste kurban giden gazeteci Uğur Mumcu’nun avukat olan ağabeyi Ceyhan Mumcu, bu konuda çarpıcı bir iddia ortaya attı. Uğur ölmeden önce Yaşar Kaya’ya “ Kimlerle işbirliği yaptığınızı açıklayacağım.” diyor.

Yine TRT’de birlikte programa çıkacağı, Erdal İnönü ve Ahmet Türk’e bir dosya getireceğini söylüyor. Program Salı günü yapılacaktı, Pazar günü Uğur öldürüldü. Bu dosyayı verecek ve Ahmet Türk’ü “PKK istihbarat güçlerinin güdümünde diye” uyaracaktı. HADEP diye bir olay vardı o zaman Erdal İnönü’yü de uyaracaktı, “Barış marış sağlayamazsın bunlarla diye”

Haberin Devamı