Gazete Vatan Logo

Akyaka’da Kiteboard fırtınası

2017 Amarok Dünya Kiteboard Şampiyonası geçtiğimiz pazar günü Akyaka’da yapıldı. Yarışmada Brezilyalı Bruna Kajiya birinciliği elde ederken, İspanya şampiyonu Rita Arnaus ise ikinci oldu.

Akyaka’da Kiteboard fırtınası

Kiteboard, her geçen gün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de popülerliği artırmaya devam ediyor. İlgi ve talep arttıkça da bu sporun eğitimini veren merkezler de artmaya başladı. Bu spora ilgi duyanlar ve aktif olarak yapanların yaşam felsefeleri, pick up kullanıcılarının yaşam tarzlarıyla neredeyse birebir örtüşüyor. Kiteboard yapılabilecek yerlere giden yollar, taşınması gereken malzemelerin hacmi gibi gerekçelerin yanısıra, kiteboardun özünde yer alan özgürlük hissi, Amarok’la tam anlamıyla bir uyum içinde.

İşte bu uyumdan yola çıkan Volkswagen Ticari Araç, kite sporunun yapılabilmesine en uygun şartların sağlandığı bölgelerden biri olarak kabul edilen Akyaka’da, pick up modelinin ismini verdiği Türkiye’nin en tecrübeli kiteboard okullarından Amarok Kite Academy ile bu spora dahil oldu. Geçtiğimiz hafta sonu da Amarok, Akyaka’da Dünya Kiteboard Lig Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Dünyanın en iyileri rüzgara karşı yarıştı

Kiteboard sporunun en büyük organizasyonu olarak kabul edilen Dünya Kiteboard Lig Şampiyonası’nda 19 ülkeden 40 sporcunun mücadele etti. Şampiyonada aralarında iki kez dünya şampiyonu olan Youri Zoon, 2013 dünya şampiyonu Alex Pastor, 2015 dünya şampiyonu Liam Whaley ve 2016 dünya şampiyonu Carlos Mario’nun da yer aldığı dünyanın en ünlü sporcuları yarıştı.

Haberin Devamı

Şampiyonanın kadın kiteboard sporcuları arasında da şampiyonlar vardı; iki kez dünya şampiyonu olan Bruna Kajiya, yine iki kez İspanya şampiyonu olan Rita Arnaus, üç ulusal şampiyonluğu bulunan Hannah Whiteley, 2016 dünya üçüncüsü Annabel van Westerop ve ulusal şampiyon Paula Novotna da bunların arasında yer aldı.

Kadınlarda birincilik Bruna Kajiya’nın

Akyaka’ya gelen ve herbiri bu sporun en önemli isimlerinden olan kadın sporcular, rüzgarla birlikte yeteneklerini sergilemeye başladılar. İlk iki gün de puan olarak önde olan sporcular, final günü de bu başarılarını tekrar ederek podyuma çıkma başarısını gösterdiler.

Sporun özgür ruhu ile bütünleştik

Amarok Kite Academy ile birlikteliklerinin sadece ticari bir işbirliği olmadığını belirten Volkswagen Ticari Araç Pazarlama Müdürü Adil Şanlıoğlu, “Okulumuzda hem sporcu, hem de sporcuyu doğru yönlendirecek ve gelişmesini sağlayacak eğitmenler de yetiştiriliyor. Kariyeri boyunca sayısız ulusal ve uluslararası yarışlarda mücadele etmiş Sedat Çelenk’in liderliğindeki okul ayrıca, çocuk ve gençlik kamplarıyla genç sporculara da bu sporu öğretiyor. Eğitimini tamamlamış sporcuların, bu sporu Akyaka’da rahatça yapmalarına olanak sağlıyor ve kısmi de olsa bölge ekonomisine de katkıda bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı