Gazete Vatan Logo

Aktif Bank'ta şok istifa!

Aktif Bank Genel Müdürü Önder Halisdemir istifa etti.

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge'yi transfer ederek 2014 yılının son bombasını patlatan Aktif Bank, 2015 yılının da ilk bombasını patlattı. Uzunca bir süredir Aktif Bank Genel Müdürü olarak görev yapan ve bir çok ilke imza atan Önder Halisdemir görevinden ayrıldı.

finansgundem.com'a gelen bilgilere göre, Önder Halisdemir'den boşalan genel müdürlük görevine Akbank'tan transfer edilen Galip Tözge'nin getirileceği öğrenildi.

ÖNDER HALİSDEMİR KİMDİR?

1972 doğumlu olan Önder Halisdemir, Marmara Üniversitesi, New York Üniversitesi (NYU) ve Pennsylvania Üniversitesi’nde akademik çalışmalarda bulunmuştur. Çeşitli bankalarda Teftiş Kurulu, Kurumsal Bankacılık, Şube Bankacılığı ve Perakende Bankacılık bölümlerinde görev yapmıştır. Türk bankacılık endüstrisinde çeşitli yeniliklerin önünü açmış, çalıştığı kurumlara ulusal ve uluslararası ödüller kazandırmıştır. Bankacılık konusunda doktora derecesi bulunan Dr. Halisdemir, Finans Yöneticileri Vakfı, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği, Risk Yöneticileri Derneği gibi mesleki kuruluşlarda ve bazı sigorta şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulunmuştur. 2007 yılından bu yana Banka’nın Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinin yanı sıra Aktif Bank ilişkili kuruluşları E-Kent Teknoloji ve Ödeme Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Epost Elektronik Perakende Otomasyon Satış Ticaret A.Ş. ve Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmekteydi. (finansgündem)

Haberin Devamı