Gazete Vatan Logo

Aksiyon filmi gibi saldırıda eski vekile beraat talebi

Cezaevinde tanışıp eski milletvekili Adnan Yıldız’ın döviz bürosuna saldırı planlayan, eski vekili yaralayıp eşini ve kızını öldüren saldırganlar için 42 yıla kadar hapis, olay sırasında bir saldırganı öldüren eski vekil ve oğlu için ise beraat talep edildi

Aksiyon filmi gibi saldırıda eski vekile beraat talebi

Zeytinburnu’nda döviz bürosu olan eski Anavatan Partisi Milletvekili Adnan Yıldız’ın eşi ve kızının öldüğü silahlı saldırıyla ilgili tutuklu 4 kişinin yargılandığı dava Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, saldırgan Mehmet Doğu Yeşilel, Mehmet Beşir Artukoğlu, Murat Tuymaz ve İhsan Şimşek’in, hırsızlık suçundan bulundukları cezaevinde tanıştıkları, tahliye olduktan sonra döviz bürosuna saldırıyı birlikte planladıkları ayrıntılarıyla anlatıldı. İddianameye göre planı yapan saldırganlar döviz bürosunun sahibi ve eşinin yaşlı olduğu ve onlardan parayı alamayan çok kolay olacağını düşünerek hareket etti. Şüpheliler olay günü, içinde pompalı tüfek bulunan çantayla motosiklete binip eski vekil Yıldız’ın evine gitti. Mehmet Doğu Yeşilel, kapıyı açan eski vekilin eşi Ferize Yıldız ve kızı Betül Yıldız’a ateş ederek öldürdü, Adnan Yıldız’ı ise yaraladı. Eski vekilin oğlu Kamil Yıldız ise evden çıkarak babasına doğru ikinci hamleyi yapan Mehmet Yeşilel’i tutup geriye çekti ve yere düşürdü. Bu sırada ağabeyi Kemal Yıldız, babasının ruhsatlı tabancasını alarak kardeşine desteğe gitti. Kardeşiyle boğuşma halinde olan Mehmet Yeşilel’e ateş ederek etkisiz hale getirdi. Bu sırada kardeş Kemal Yıldız da pompalı tüfekle motosikleti park ettiği yere doğru kaçmaya başlayan diğer şüpheli Mehmet Beşir Artukoğlu’nu yakaladı. Olay yerinde Ferize Yıldız, Betül Yıldız ve saldırgan Mehmet Doğu Yeşilel ölürken, Adnan Yıldız, Kamil Yıldız, gelin Betül Yıldız, servis şoförü Yaşar Çetin ve diğer saldırgan Artukoğlu yaralandı.

Haberin Devamı

‘Meşru savunma’

İddianamede, Artukoğlu’nun 2 kez “yağmaya teşebbüs” ve “kan gütme saikiyle kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından toplam 42 yıl 6 aya kadar, diğer şüpheliler Oktay Güneş, İhsan Şimşek ile Murat Tuymaz’ın da “yağmaya teşebbüs” ile “azmettirme” suçlarından 11 yıl 3’er aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Hem müşteki hem şüpheli olarak yer alan Adnan Yıldız ile oğlu Kemal Yıldız hakkında ise “kasten yaralama” ve “kasten öldürme” suçlarından meşru savunmadan dolayı cezaya yer verilmemesi de talep edildi.

Haberin Devamı