Gazete Vatan Logo

Akşener tek aday

İYİ Parti Genel Sekreteri Çıray, ilk yapılacak kongrede Akşener’i ortak imzayla genel başkanlığa aday göstereceklerini açıkladı. Bahçeli’nin çıkışına da tepki gösterdi: O en son konuşacak adamdır

Akşener tek aday

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partisinin olağanüstü kurultayında genel başkanlığa aday olmayacağını bildirmesinin ardından, İYİ Parti milletvekilleri, dün parti genel merkezinde bir araya geldi. Genel Sekreter Aytun Çıray, toplantının ardından milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Geçen hafta sonunda Afyonkarahisar’da İYİ Parti’nin çalıştay kampının yapıldığını hatırlatan Çıray şunları söyledi:

Diğer liderlere ders

Bu toplantının son gününde serbest tartışma ortamı içinde yönetime eleştiriler, takdirler söylendi. Sayın Genel Başkan Türk siyasi tarihinde pek az görülecek şekilde esasen başarılı olmuş olmamıza rağmen yani 7-8 ayda yeni bir siyasi partinin doğuşunu sağlamış ve yüzde 10 barajını aşmış bir parti olmamıza rağmen kendi koyduğu hedeflere ulaşamadığı için büyük bir sorumlulukla İYİ Parti’yi olağanüstü büyük kurultaya davet etti, çağrı yaptı ve kendisine tüzüğün verdiği yetkiyle bu kararı aldı.

Akşener’in hamlesinin diğer liderler için ders olması gerektiğini vurgulayan Çıray şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Sayın Genel Başkan açıklamasından sonra bir tweet atarak bir daha aday olmayacağını ifade etti. Bu kendi iradesidir, kendi beyanlarıdır ancak bu partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar, sade seçmeninden il başkanına, yöneticisine, başkanlık divanına, milletvekillerine kadar ayrıca başka bir irade ortaya çıktı. Bu irade de Sayın Genel Başkan’ın hepimizin ortak imzalarıyla ve teklifleriyle ilk yapılacak kongrede genel başkan adayı gösterilmesidir.

Ortak kararımız

Akşener’in tekrar Genel Başkan olması konusunda irade beyanı anlamında olağanüstü bir baskıyla ve memnuniyet verici bir sevgiyle karşılaştıklarını aktaran Çıray, şunları vurguladı: Bu bizim ortak kararımızdır. Buraya gelmeden önce Başkanlık Divanımız tekrar bir toplantı yaparak Sayın Genel Başkan’ın iradeleri doğrultusunda ağustos ayı içinde büyük kurultayı yapma kararını almıştır. Yüzde 100 mutabakatla bu karar alınmıştır.

Bahçeli en son konuşacak adam

Çıray, MHP lideri Bahçeli’nin “Koray Aydın ve bazı arkadaşlarına büyük görev düşmektedir. Hanımefendiyi mutlaka ikna etmeliler” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Bahçeli’nin açıklamasını ‘sıtma nöbeti’ olarak nitelendiren Çıray, “Sayın Bahçeli, demokrasi konusunda en son konuşacak adamdır. Çünkü Sayın Genel Başkanımızla arasında büyük bir fark vardır. Birisi kongrelerden korkar, birisi kendisi kongre çağrısı yapar. Herkes kendi işine bakmalı” dedi.

Haberin Devamı

MHP: Seviyesiz Çıray

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bahçeli’yi hedef alan İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray’a yanıt verdi: Çıray isimli zat, Bahçeli’ye kin kusmaya devam etti. Türk siyasetinde temsil ettiği misyon, sahip olduğu dil, üslup ve nezaketi tüm çevreler tarafından kabul edilen ve saygın bir kişilik olarak toplumun bütün kesimleri tarafından itibar edilen Sayın Genel Başkanımıza karşı Aytun Çıray’ın takındığı üslup kendisinin seviyesi(zliği)ni göstermektedir.