Gazete Vatan Logo

Akşener, Sakık'ı TBMM'den çıkardı!

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Ağrı Belediye Başkanlığı'na seçilen Sırrı Sakık'ın Genel Kurul salonunda olduğunu fark etmesi üzerine birleşime ara verdi. Akşener'in uyarısı üzerine Sakık Genel Kurul salonundan ayrıldı.

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlığında toplandı. gündemdışı ikinci konuşmanın yapıldığı sırada, Akşener, Genel Kurul salonunda HDP sıralarında Muş eski Milletvekili Sırrı Sakık'ın oturduğunu fark etti.

Bunun üzerine birleşime ara verdi ve Sakık'ı Başkanlık Divanı'nın arkasındaki odaya davet etti. Akşener, Sakık'a mazbatasını alarak tercihini belediye başkanlığından yana kullandığını, dolayısıyla milletvekilliği sıfatının düştüğünü belirterek solandan ayrılmasını istedi.

Bunun üzerine Sakık, Genel Kurul salonundan ayrıldı.

Bu arada belediye başkanı seçilen milletvekillerinin mazbatasını aldıkları gün Meclis Başkanlığı'na yazı gönderdikleri, Başkanlığın buna göre işlem yaptığı öğrenildi. Sırrı Sakık'ın ise halen bu yazıyı, TBMM Başkanlığı'na göndermediği öğrenildi.

Gündemdışı konuşmalar

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın'ın Amasra ilçesinde kurulması düşünülen termik santralle ilgili gündem dışı söz aldı. Amasra'nın manzarasının bulunduğu fotoğraf göstererek, çok önemli bir turizm cazibe merkezi olan Amasra'nın termik santralle ortadan yok edilmek istendiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Amasra ve Bartın halkının termik santral konusunda büyük bir direniş, büyük bir mücadele gösterdiğini belirten Yalçınkaya, Amasra halkının 30 bin itiraz dilekçesiyle Çevre Bakanlığı'na başvuracağını bildirdi.

Amasra'ya santral kurulması için alınan kararların bir kez daha gözden geçirilmesini isteyen Yalçınkaya, milletvekillerini, Amasra'nın balığın, salatasını, ballı cevizli manda yoğurdunu yemeye davet etti.

Bunun üzerine Akşener, Yalçınkaya'ya, "Herkesi davet ettiniz, toplanıp gelirsek siz ödeyecek misiniz?" diye şaka yaptı.

Yalçınkaya ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "öderiz" karşılığını verdiler.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'da Irak'ta yaşanan gelişmelere değinerek, Türkmenler'in göz göre göre soykırıma maruz kaldığını, dünyanın ve en kötüsü de AK Parti'nin bunu seyrettiğini iddia etti.

"Yıllardır kurusıkı atan Başbakan nerededir?" diye soran Kalaycı, Türkmenler'in Türk milleti için onur, şeref ve namus meselesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kerkük'ün, Musul'un, Telafer'in güvenliğinin Türkiye'nin güvenliği olduğunu savunan Kalaycı, "AKP hükümeti Türkmeneli'nin imdat çağrısını karşılıksız bırakmamalıdır, Türk askeri bugünler için vardır. Başbakan ve hükümeti kararlı bir tutum izlemeli, korkak, aciz, sünepe ve pısırık politikaları derhal terk etmelidir. Türkiye'nin fiili askeri gücüne de dayanan etkili bir caydırıcılık stratejisini tümüyle hayata geçirmelidir" dedi.