Gazete Vatan Logo

Akşener'le ittifak olur mu? Merak edilen soruya yanıt geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Strasbourg ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile ittifak sorusuna "Dolaylı ya da doğrudan herhangi bir mesaj almadık, ittifak çağrısı gelmedi. Siyasi partiler bağımsız seçime girerler. Biz de yerel, milletvekili ya da cumhurbaşkanı seçimine öyle gireceğiz" şeklinde yanıtladı.

Akşener'le ittifak olur mu? Merak edilen soruya yanıt geldi

Milliyet yazarı Serpil Çevikcan'ın "İyi Parti ya da HDP ile yerel seçimde ittifak yapacak mısınız?" sorusunu cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'ittifak' sinyali verdi.

Dolaylı ya da doğrudan herhangi bir mesaj almadık, öyle bir ittifak çağrısı da gelmedi. Siyasi partiler bağımsız seçime girerler. Biz de yerel, milletvekili ya da cumhurbaşkanı seçimine öyle gireceğiz. İktidarın söylemi ile gerçek arasındaki çelişkiye dikkat çekmek istiyorum. Yeni modelde zorunlu olarak koalisyonlar Türkiye'yi yönetecek. 50+1'i alan yönetecek. Koalisyona karşıydılar. Şimdi zorunlu olarak koalisyonlar ortaya çıkıyor. Oysa yüzde 34 ile 42, 49 ile tek başına iktidar oluyorlardı. Bu da söylemle gerçekleşenler arasındaki farkı gösteriyor. Söylemlerde samimi değiller. Hiçbir söylemlerini beş kişi on kişi bir ayaya gelip tartışamıyorlar. Çünkü sadece bir kişi konuşuyor ve o konuşmanın gereği yerine getiriliyor

YASALAR İZİN VERMİYOR

İYİ Parti ya da HDP ile yerel seçimde ittifak yapacak mısınız?

- Yasalar izin vermiyor, yasaların izin vermediği bir konuda buna gireriz demek, son derece yanlış olur. Yasal düzenleme yapacaklar, bunu önce görmemiz lazım, ittifak nedir hangi düzlemde olacak? Yasalara göre yapmak lazım.

Haberin Devamı