Gazete Vatan Logo

Aksaray ‘lojistik merkezi’ olacak!

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Yalova’da 10 milyon dolarlık yatırımla kurulan Ro-Ro terminalinin yıl sonunda faaliyete geçeceğini belirterek, “Bu sayede Haydarpaşa’yı kullanan 100 bin araç İstanbul trafiğine girmeyecek” dedi. Şirketin 25’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Musul, sadece Ekol’e hizmet üzere kurulan Alternatif Ro-Ro’yu bağımsız bir şirkete dönüştürdüklerini kaydetti. Musul, “Filoya Fadiq isimli 5’inci gemiyi aldık. Ro-Ro şirketi böylece 80 bin araç kapasitesine ve 180 milyon lira ciroya ulaştı” dedi.

Musul, 25 milyon euro yatırımla Aksaray’a lojistik antrepo yatırımı yapacaklarını da açıkladı. Musul, “Niğde Aksaray’ı lojistiğin üssü yapmak istiyoruz. Üretim Anadolu’ya kayıyor. Çözüm süreci tamamlanırsa bu bölgede potansiyel çok daha artacak. 2016 yılında hizmete girecek şekilde arazi ve finansman bedeli hariç 25 milyon euronun üzerinde bir yatırımla bir tesisi devreye sokacağız. Anadolu’ya dağıtım buradan yapılacak. Bundan sonra ürünler Anadolu’dan toplandıktan sonra İstanbul’a getirilip tekrar Anadolu’ya dağıtılmayacak, operasyon Aksaray’dan yürütülecek. Mersin limanına yük geliş gidişi demiryolu üzerinden sağlanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Global marka yaratacak

Grup hakkında da bilgi veren Ahmet Musul, şöyle devam etti: “6 bin çalışanımız var, filomuz 3 bin araca ulaştı. 500 bin metrekareyi aşan depolama alanımız ve çeşitli ülkelerde kurduğumuz 10 şirketle, özellikle Kıta Avrupası’nda hızla büyüyoruz. Avrupa’da blok trenle taşıma yapan en büyük ikinci şirketiz. 2014’ü 1.2 milyar lira ciroyla kapattık. Hedefimiz global bir Türk lojistik markası yaratmak.”