Gazete Vatan Logo

Aksaray'dan Scania'ya "Teşvik var gelin burada kamyon üretin" teklifi

Teşvik Yasası kapsamında daha fazla yatırımı Aksaray'a çekmek için çalışma yapan Vali Hüseyin Avni Coş, İsveç'in dev markası Scania'ya teklif götürdüklerini belirterek, "Aksaray'a sıcak bakan Scania, hükümetin 100 milyon doların üzerindeki yatırımlara uygulayacağı teşviğin çıkmasını bekliyor" dedi

Teşvik Yasası kapsamında daha fazla yatırımı Aksaray'a çekmek için çalışma yapan Vali Hüseyin Avni Coş, İsveç'in dev markası Scania'ya teklif götürdüklerini belirterek, "Aksaray'a sıcak bakan Scania, hükümetin 100 milyon doların üzerindeki yatırımlara uygulayacağı teşviğin çıkmasını bekliyor" dedi.

Disneyland kurup turist çekecek
Coş, Scania'ya kamyon fabrikası kurması için teklif götürdüklerini ve Aksaray'da yıllardır çok başarılı üretim yapan Mercedes Benz'i örnek verdiklerini de anlattı. Coş, Aksaray'ın Teşvik Yasası kapsamına alınmasının ardından 60 yatırımcıya izin verildiğini, Organize Sanayi Bölgesi'nde ise bugüne kadar 53 milyon dolarlık ya-tırım yapıldığını belirtti. Kurulu fabrikasını Aksaray'a taşımak isteyenleri kabul etmediklerini ifade eden Coş, "Kente Disneyland kalitesinde eğlence merkezi kuracak turizmcileri bekliyoruz. Aksaray'a büyük bir eğlence ve turizm merkezi kurarak, İç Anadolu'ya dünyanın dört bir yanından turist çekmeyi de hedefliyoruz" dedi.