Gazete Vatan Logo

Akşam'da deprem!

'Görevimin başındayım'

TMSF'nin el koyduğu Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğine Mehmet Ocaktan getirildi, İsmail Küçükkaya istifa etti.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Mayıs ayında "Çukurova Grubu'nun 455 milyon dolarlık borcunu ödeme imkanı olmadığı" gerekçesiyle Akşam gazetesi, Show TV ve Sky Türk 630 da dahil olmak üzere grubun pek çok medya şirketine el koyduktan sonra Star Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü olan Mehmet Ocaktan'ı Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak atadı. Akşam yazarlarından Tuğçe Tatari, Sevim Gözay ve Akşam Gazetesi Hafta Sonu Ekleri Genel Yayın Yönetmeni Nilay Örnek'in de işine son verildiği iddia edildi.

TMSF'nin el koyduğu Akşam gazetesinde ilk büyük değişiklik yapıldı. Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya yerine, Star gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Ocaktan getirildi.

Medyatava'nın haberine göre, Çukurova Medya Şirketleri Grup Başkanı Cengiz Özdemir, Cuma günü İsmail Küçükkaya ile bir konuşma yaptı. "TMSF'ye danışman ol. Skytürk360'ta program yap; Akşam'da yazmaya devam et. Serdar Çaloğlu modelini uygulayalım (Show TV). Satış süresince bize danışmanlık yap" teklifini sundu.

Küçükkaya, bu teklifi kabul etmedi. Özdemir, Pazartesi'ye kadar süre tanıdı. Bu sabah İsmail Küçükkaya, net kararını bir kez daha açıkladı ve Akşam'la yollarını ayırdı.

Küçükkaya: Görevimin başındayım

Medya dünyası TMSF'nin el koyduğu Akşam gazetesindeki çalkantıyı konuşuyor. Kulislerde görevinden alındığı konuşulan Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya ise Radikal'e, "Bana herhangi bir tebligat yapılmadı, gazetedeyim, yarınki sayı için çalışıyoruz" dedi.

İsmail Küçükkaya kendisine Genel Yayın Yönetmenliğinin dışında bir teklif getirildiğini ancak kendisinin bu teklifi kabul etmediğini de söyledi.

3 KADIN YAZAR DA GÖNDERİLDİ

Akşam Gazetesi'ndeki Gezi operasyonu kapsamında ise başta sosyal medyada olmak çeşitli platformlarda eylemlere destek veren yazarlar da gazeteden kovuldu. İddialara göre Akşam Gazetesi, Tuğçe Tatari, Nilay Örnek ve Sevim Gözay'la da yollarını ayırdı.

MEHMET OCAKTAN KİMDİR

İÜ Edebiyat Fakültesi’ni bitirdikten sonra çeşitli edebiyat dergilerinde çalıştı üç şiir kitabı yazdı.

Daha sonra basın sektörüne geçen Ocaktan, Yeni Şafak gazetesinde çeşitli görevler aldı Ankara temsilciliği, yayın yönetmenliği ve köşe yazarlığı yaptı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Ak Parti’den Bursa milletvekili seçildi.

Daha sonra aday olmayarak 2011’de basına döndü. Geçtiğimiz aylarda Star gazetesinin başına geçti ve köşe yazmaya başladı. TMSF’nin son atamasıyla Akşam’ın yeni genel yayın yönetmeni oldu.

Haberin Devamı