Gazete Vatan Logo

AKP'yi bombaladı

Türkiye Belediyeler Birliği'nden uzaklaştırılan Durak'tan zehir zemberek açıklamalar

Hükümetin mesafeli davrandığı kuruluşlardan biri olan Türkiye Belediyeler Birliği (TTB), Birlik Başkanı MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından görevden alınmasından sonra yeniden gözde oldu.

TTB'den yapılan açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Birliğin yarın saat 11.00’de Ankara Rixos Otel’de yapılacak toplantısına katılarak birer konuşma yapacaklar.

Başkan Aytaç Durak ise, bu gelişme karşısında zehir zemberek bir açıklamayaparak Türkiye Belediyeler Birliği’nin, hükümetin atadığı memurlardan oluşan Kayyum Heyeti tarafından “siyasi birlik” haline dönüştürüldüğünü söyledi.

Adana seçim sonuçlarını hazmedemeyen AKP’nin, yıllardır başkanlığını yürüttüğü TBB’yi ele geçirmek için hukuk dışı uygulamalar yaptığını vurgulayan Başkan Durak, “YKS henüz seçim sonuçlarını açıklamadan, TBB Genel Kurul süreci başlamadan İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın imzasıyla hukuka aykırı olarak ben ve Yönetim Kurulu görevden alındık. Yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurduk. Mahkeme sonucu beklenmeden; Hükümetin atadığı memurlardan oluşan Kayyum Heyeti, Genel Kurul kararı aldı ve alelacele delege seçimlerini yaptı” dedi. Başkan Durak daha sonra şunları söyledi:

“Kayyum Heyeti, yaptığı delege seçimlerini TBB’nin resmi internet sitesinde ilk kez siyasi partilere göre ayırarak duyurdu ve partizanlık yaptığını belgeledi. Delegelerin siyasi partilere göre dağılımı internet sitesinde yayınlanarak, bir skandala imza atıldı.TBB, kurulduğundan bugüne kadar böylesine siyasete alet edilmedi. 1987 yılından bu yana başkanı olduğum sürece birlikte siyasi ayrıcalık gözetmedim. Her parti ve yörenin temsiline özen gösterdim, belediyelerde gerçek birlikteliği sağladım. Hükümetin bu hukuk dışı uygulamalarını kınıyor ve Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanları olarak yarın yapılacak Genel Kurul’a katılmayacağımızı açıklıyoruz”.

Haberin Devamı