Gazete Vatan Logo

AKP'nin İzmir adayı belli oldu!

İşte AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, İzmir Milletvekili Taha Aksoy oldu. 2004 yerel seçimlerinde de AKP adayı olan Aksoy, "Geçen seçimdeki acemiliğimizin olmayacağını düşünüyorum. Seçime kazanmak için giriyoruz" dedi.

Genel seçimler sonrası `İzmir'i istiyorum' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına Taha Aksoy ile çıkacak. 2004 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı merhum Ahmet Piriştina ile yarışan Aksoy, seçimi kazanamamış, 2007 genel seçimlerinde milletvekili seçilerek TBMM'ye girmişti. Aksoy, yerel seçimler öncesi aynı görev için aday adayı olmayışını "2004'te göreve talip oldum, seçilemedim. 2007'de milletvekilliğine talip oldum seçildim. Şimdi seçimle geldiğim bir görevden istifa edip, `Ben belediye başkanı olmak istiyorum' diyemem. Ancak görev verilirse memnuniyetle kabul ederim" sözleriyle açıklamıştı.

Aksoy, yeniden aday gösterilişini şöyle anlattı:




"Bu karar benim açımdan beklenmedik bir karar değildi. 9 Ocak Cuma günü milletvekilleri ve parti yöneticileriyle yapılan toplantının sonunda Başbakan'la baş başa kaldık ve bana hazırlıklı olmamı söyledi. Bu nedenle bu kararı bekliyordum. Dün Genel Merkez'de yapılan toplantılar sonucunda Başbakan gece saat 01.30'da beni aradı ve görevin bana verildiğini söyledi. Hayırlı olmasını diledi. Ben de kendisine teşekkür ettim."

Aksoy, seçime kazanmak için girdiğini belirterek, "Geçen dönemdeki acemiliğimiz olmayacak. Halkın verdiği kararın hem halk hem de benim için doğru olacağına inanıyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı diğer illerdeki başkan adayları şöyle:

Samsun: Mevcut başkan Yusuf Ziya Yılmaz. Samsun’un AKP’li 6 vekilinden 5’inin istememesine rağmen Yılmaz’ın adaylığı parti kulislerinde, “Başbakan vekilleri dinlemedi” diye yorumlandı.

Sakarya: Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu. Üç dönem belediye başkanı seçilen Aziz Duran’ın Şaban Dişli tartışmalarından dolayı yıprandığı ve Erdoğan’ın aday göstermediği öğrenildi.

Bursa: Hikmet Şahin yeniden aday gösterilmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in istemediği Şahin’in yerine Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe aday gösterildi.

Eskişehir: Prof. Hasan Gönen

Kırklareli: MHP’den daha önce Kırklareli Belediye Başkanlığı yapan Cengiz Bağdan oldu.

Edirne: 2004’te de AKP’den aday olan Mustafa Hatipler.

Haberin Devamı