Gazete Vatan Logo

AKP-MHP barışı

Geçen yılki Söğüt şenliklerinde kavga eden ve mahkemelik olan AKP ve MHP'liler davalarından vaz geçti

Bilecik'in Söğüt İlçesi'nde geçen yıl 725'incisi gerçekleştirilen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde, ülkücü grupla karıştığı kavgada yüzünden yaralanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalığını da yapan yeğeni Ali Erdoğan şikayetinden vazgeçti. Karşı taraf da şikayetini geri alınca mahkeme davayı düşürdü.

10 Eylül 2006 tarihinde düzenlenen şenliklerde, protokol tribününün arkasında meydana gelen olayda, aralarında Ali Erdoğan'ın da bulunduğu Başbakan Erdoğan'ın korumaları ile ülkücü grup arasında kavga çıktı. Ali Erdoğan muşta ve yumruk darbeleriyle yüzünden yaralandı.

Ali Erdoğan ile ülkücü gruptan Sönmez Küçükşahin, Merter Kaplan, Yavuz Kurt ve Mustafa Nohut karşılıklı olarak şikayetçi oldu. Erdoğan ile ülkücü 4 kişinin şikayetleri üzerine Söğüt Sulh Ceza Mahkemesi'nde `kasten yaralama ve tehdit' suçundan davacı ve davalı olan her iki taraf için de 6 aydan bir buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Önceki gün yapılan duruşmaya katılmayan tutuksuz sanıklar, avukatları aracılığıyla karşılıklı olarak şikayetlerinden vazgeçti. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi de tarafların şikayetinden vazgeçmesi üzerine davanın düşmesine karar verdi.

Söğüt'teki şenliklerde 2 yıldır AKP'liler ile MHP'liler arasında gerginlik yaşanıyordu. 9 Eylül 2007'deki 726'ıncı Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin törende el sıkışması, birlikte yürüyüp türbede birlikte dua etmeleri bu gerginliği sona erdirdi. Geçen yıl çıkan olaylarda yaralanan Ali Erdoğan ise bu yıl Söğüt'teki şenliklere katılmadı.

Söğüt'te geçen yıl yaşanan olaylar nedeniyle protokol tribününden sorumlu olan Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Bilsay Çetin, Kastamonu'ya tayin edilmiş, Bilecik Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç ise merkeze alınmıştı.

Haberin Devamı