Gazete Vatan Logo

AKP’li vekil siyaset de yaptı kariyer de

AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, işletme okuyarak, bu dönem üniversite mezunu parlamenterler arasına katıldı

ANKARA - AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, 22. dönemde lise mezunu olarak girdiği parlamentoda, önce Açık Öğretim Fakültesi’nin 2 yıllık halkla ilişkiler bölümünü bitirdi, ardından da işletme okuyarak, bu dönem üniversite mezunu parlamenterler arasına katıldı.

Açık öğretim öğrenciliği sürerken, 22 Temmuz genel seçimleri ve 29 Mart yerel seçimleri, Başbakan’ın seçim bölgesine yönelik ziyaretleri ve parti kampları nedeniyle zaman zaman sınavlara dahi giremeyen Kızılcıklı, okuma azmiyle “siyasetimi de yaparım kariyer de” sözünün canlı örneği oldu. 30-31 Mayıs’ta yapılan final sınavlarını vererek, işletme diploması almaya hak kazanan Kızılcıklı, “mezuniyet” sevincini, Meclis kulisinde bir grup gazeteciyle paylaştı. 2004’te bir arkadaşının önerisiyle ÖSS’ye girdiğini ve Açık Öğretim Fakültesi’nin 2 yıllık Halkla İlişkiler Bölümü’nü kazandığını anlatan Kızılcıklı, “Siyasi hayatım nedeniyle örgün öğretimde okuma şansım yoktu. O yüzden açıköğretimi tercih ettim” dedi.

Ancak 2 yıllık halkla ilişkiler eğitimi Kızılcıklı’ya yetmedi. Daha sonra 4 yıllık işletme bölümüne kaydını yaptıran Kızılcıklı, bu bölümü bitirerek diploma aldı.

Haberin Devamı