Gazete Vatan Logo

AKP'li Başkan'dan Baydemir'e teşekkür

Hendek'ten Diyarbakır'a dostluk köprüsü

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nden Diyarbakır'a gelen 32 kişilik heyet Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir'i ziyaret etti. Hendek Belediye Başkanı AK Parti'li Ali İnci, Baydemir'i 1 Eylül'de mitingde yaptığı konuşmadan dolayı kutladığını belirterek, "Yaptığınız konuşmayla Türkiye sizi farklı bir yere koydu. Size de teşekkür ediyoruz. `Askere sıkılan kurşun bana sıkılsın' cümlesi Türkiye'de ağlayan anaların, dağa çıkan, ölen gençlerin ağlayan anaları da bizim için aynıdır" dedi.

Hendek'ten aralarında AK Parti Sakarya miletvekileri Şaban Dişli, Recep Yıldırım, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Cumhuriyet Savcısı, gazeteciler ve sivil toplum örgütü temsicilerinin de bulunduğu 32 kişilik grup bugün Diyarbakır'a gelerek ziyarette bulundu. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret eden heyet, daha sonra Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Heyeti belediye kapısında kırmızı güllerle karşılayan Baydemir, "Gönüller bir olunca inşallah ülke de güllük gülistanlık olur" dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda 5 koruma polisi ile birlikte şehit olan eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın memleketinden geldiklerini hatırlattı. Dişli, Hendek-Diyarbakır arasında `Gaffar Okkan gönül köprüsü projesini' gerçekleştireyi hedeflediklerini belirterek, kendilerini çiçeklerle karşıladığı için Baydemir'e teşekkür etti. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise, Diyarbakır'ın kendileri için çok önemli olduğunu şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın Hendekli olduğunu, Diyarbakır'dan Sakarya'ya gelen işçi ve işadamlarının mutlaka Okkan'ın mezarını ziyaret ettiğini anlatırken şöyle konuştu:

"Yani burada memurluk yaparak halkın gönlünde yer tutmuş bir isim Gaffar Okkan. Demokratikleşme dediğimiz olay böyle bir süreç olsa gerek. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yaptığınız konuşmayla Türkiye sizi farklı bir yere koydu. Size teşekkür ediyoruz. `Askere sıkılan kurşun bana sıkılsın' cümlesi Türkiye'de ağlayan anaların, dağa çıkan, ölen gençlerin ağlayan anaları da bizim için aynıdır. Misak-ı Milli sınırları içerisinde bulunan tüm Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Abazha Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Onların ağlayan anaları da bizim analarımızdır. Sizi konuşmanızdan dolayı tebrik ediyoruz. Türkiye'nin kalbinde ayrı yer ettiniz. Bir yerel yönetici olarak çok güzel bir konuşmaydı."

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir, öncelikle Türk, Kürt, Gürcü, Laz, Abazha, Çerkez kökenli heyetin Kürtler'le buluştuğunu anlatırken, bu buluşmanın Türkiye fotoğrafını ortaya çıkardığını söyledi. Diyarbakır'ın 7 bin yıllık tarihe sahip olduğunu beliten Baydemir, "Emin olun ne kadar zor ve zahmetli olsa bile bu coğrafyada ortak geleceği kurgulamak, sevinç ve tasada ortaklaşmak mümkündür. Bütün annelerin acılarına sahip çıkabilmek, onları ortaklaştırabilmek ve yeni acıların yaşanmasına müsaade etmemek gerekiyor. Yeni acıların yaşanmaması için samimiyet, akıl, vicdanla, çaba içerisinde olmak gerek. Bunun için de gönül, sevgi köprülerini kurmamız lazım. Ben bugün bu ziyaretinizin Diyarbakır ile Hendek arasında gönül köprüsü olduğunu görüyorum. Büyük memnuniyetle bu hoşgörü, sevgi köprüsünün inşasına bir tuğla koymaya, emek sarfetmeye, alınteri koymaya hazırız" dedi.

Başkan Baydemir, Mezopotamya ve Anadolu'nun insanları olan Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler ve bütün etnik kimliklerin farklı buğday başakları olduğunu, ayrı değirmenlerde öğütülseler bile leğenlerde yoğrulmuş hamurun ekmekleri olduğunu söyledi. Baydemir, şöyle dedi:

"Bu ekmeğin değerini, tadını bilmek, korumak ve geleceğe aktarmak gerekiyor. Bu itibarla geleceğe umutla bakıyorum. İnanıyorum ki cesaret, samimiyet, kararlılıkla birbirimize sahip çıkarsak bu gelecek de gelecek nesillere aktarılacaktır. 3 kuşaktır hep acıyı, sıkıntıyı, isyanı miras olarak aldık. Bize düşen gelecek nesillere, hak, özgürlüğü, sevgiyi, barışı ekonomik ve sosyal kalkınmaya miras olarak bırakmaktır. Empati kurmamız lazım. Sık sık gidip gelmemiz lazım. İnşallah hem gözden, hem gönülden ırak olmayacağız. Birlikte olmanın haklı gurur ve heyecanını hep birlikte yaşayacağız."

Baydemir, konuklara eşlerine verilmek üzere ipek şal ile Diyarbakır'ı tanıtan materyallerin bulunduğu çanta hediye etti. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de, Baydemir'e Hendek Belediyesi'ni sembolize eden bir tabak hediye etti. Ziyaretin ardından Baydemir konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Sakarya Radyo ve Televizyonu'ndan (STR) programcı Turgay Özbalkan da Baydemir'e Sakaryaspor'un fularını armağan ederken Kürtçe, "Sizi çok seviyoruz" dedi. Baydemir de Kürtçe "Biz de sizi çok seviyoruz" diyerek teşekkür etti.

Haberin Devamı