Gazete Vatan Logo

AKP'den karşı atak!

AKP yönetimi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Kayseri’deki yolsuzluk iddialarına karşı, atağa geçme kararı aldı. AKP yönetimi, “açığını bulmak” amacıyla, Kılıçdaroğlu hakkında açılan davaların tamamını yakın izlemeye aldı.

Kılıçdaroğlu’nun Kayseri iddiaları, AKP’yi alarma geçirdi. AKP, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın iddialara karşı yanıtları ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de devreye girip yaptığı “kefilim” açıklamasıyla yetinmek istemiyor. Bu nedenle AKP yönetimi, iddia sahiplerini hedef alan bir çalışma için harekete geçti.

AKP ilk olarak iddiaları Kılıçdaroğlu’na ileten CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu üzerinden iddiaları düşürme yoluna gitti. Kulkuloğlu’nun TBMM’deki dokunulmazlığının kaldırılması fezlekeleri başta olmak üzere yargıdaki dosyalarının tamamı medyaya dağıtıldı. Başta karşılıksız çek olmak üzere borçlarından dolayı mahkûmiyetlerini içeren bu dosyalarla Kulkuloğlu’nun “itibarsız” olduğu, bu nedenle iddialarının değerinin olamayacağı mesajı verilmek istendi. Kulkuloğlu’na yönelik bu girişimin yeterince sonuç vermemesi ve Kayseri iddialarının gündemdeki yerini koruması üzerine AKP, bu kez de Kılıçdaroğlu’nu doğrudan hedef seçti. AKP’nin hukukçu kurmayları, Kılıçdaroğlu’nun, yargıdaki dosyalarını didik didik etmeye başladı. Edinilen bilgiye göre, daha önce Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü dönemine ilişkin suçlamaları gündeme getiren AKP’liler bu kez, siyasetteki açığını aramaya başladı. AKP’nin görevlendirmesiyle bir ekip, Kılıçdaroğlu’nun yargıdaki dosyalarını izlemeye aldı. AKP, Kılıçdaroğlu’nun iki dönemini özellikle mercek altına aldı.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları ve bu konuşmalar nedeniyle açılan davaları ve çıkan kararları inceleniyor. CHP Grup Başkanvekilliği döneminde AKP’li Şaban Dişli, Dengir Mir Mehmet Fırat ve Melih Gökçek’le girdiği tartışmaların yargıya yansımaları ve buradan çıkan kararlar da ayrıca taranıyor.

İki koldan inceleme

AKP, iki koldan yürüttüğü bu incelemede Kılıçdaroğlu hakkında yolsuzluk, suiistimal gibi ekonomik suç olabilecek bir yargı kararı arıyor. Ancak bunun yanı sıra AKP asıl olarak Kılıçdaroğlu’nun yolsuzlukla suçladığı isimlere karşı “iftira” suçundan mahkûm olup olmadığını bulmaya çalışıyor. AKP’de, bu çalışmaya ilişkin “Kılıçdaroğlu, adı kamuoyunca bilinen ya da bilinmeyen o kadar çok insana iftara etti ki bunların çoğundan mahkûm oldu ya da olacak. Göreceksiniz en yakın sürede Kılıçdaroğlu’nun adını iftiracıya çıkaracak yargı kararlarıyla karşılaşılacak” görüşleri ifade ediliyor. AKP, aradığı yargı kararlarını bulması halinde önümüzdeki haftadan itibaren Kayseri iddialarına karşı, Kılıçdaroğlu’nu yıpratmaya yönelik dosyaları açıklamaya hazırlanıyor. (ERDEM GÜL /Cumhuriyet)

Haberin Devamı