Gazete Vatan Logo

AKP'de Coppola atağı

Costner’dan sonra sıra Coppola’da...

Ak Parti, Oscar ödülü sahibi “The Godfather” (Baba) filmlerinin yönetmeni Francis Ford Coppola’yı Türkiye’de ağırlayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın davetlisi olarak olarak ayın 15’inde Türkiye’ye gelecek olan ünlü yönetmen Coppola’nın Türkiye’de film çekmek için girişimlerde bulunacağı öğrenildi. Günay’ın Türkiye’nin tanıtımında etkili olacağını düşünerek, bakanlık olarak ünlü yönetmene ayni yardım sözü vereceği belirtiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı ön görüşmede, elinde hazır projelerinin bulunduğunu ifade eden Coppola’nın, düşünülen filmin tamamını Türkiye’de çekmeyi planladığını iletti. Bakan Günay da bunun üzerine ünlü yönetmeni Türkiye’ye davet ederek, kendisine destek olunacağı sözünü verdi. Bu arada ünlü yönetmenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşme yönünde talep ilettiği, programının uygun olması durumunda Erdoğan’ın bu talebe sıcak baktığı ifade edildi.

‘Godfather’ı beyazperdeye aktardı

Coppola, 40’lı ve 50’li yılların İtalyan mafyası Carleone ailesinin efsanevi yaşam öyküsünü anlatan Mario Puzo’nun ünlü kitabı “The Godfather”ı başarılı bir şekilde beyazperdeye aktardı. Oyuncularından ki- Marlon Brando, Al Pacino’yla özdeşleşti- kurgusuna, atmosferine ve de unutulmaz müziklerine kadar “The Godfather”ın 3 serisi, sinema tarihinin klasikleri arasında yer alıyor....

Haberin Devamı