Gazete Vatan Logo

AKP'de çatlak!

Oylamaya 47 AKP milletvekili katılmadı.

Sınır ötesi operasyon iznini bir yıl daha uzatan
tezkerenin TBMM’deki oylamasına 12’si Doğu ve Güneydoğu kökenli 47 AKP milletvekili katılmadı.

Gazeteport'un haberine göre, sınır ötesi operasyon iznini bir yıl daha uzatan tezkerenin TBMM’deki oylama sonucu AKP’de çatlağa neden oldu. Oylamaya 12’si Doğu ve Güneydoğu kökenli 47 AKP milletvekili katılmadı. Oylamaya gelmeyen isimler arasında Köksal Toptan, Dengir Mir Mehmet Fırat ve Kemal Unakıtan da bulunuyor. Geçen yılki tezkerede 511 olan kabul oyu da, bu yıl 452’ye düştü.

Geçen yıl Aktütün karakoluna yapılan ve 17 askerin şehit düştüğü baskının gölgesinde gerçekleştirilen görüşmelerden sonra yapılan oylama ile, son oylama arasındaki belirgin farklar ortaya çıktı. Geçen yıl 511 olan kabul oyu bu yıl 452’ye geriledi. 18 olan ret oyu 23’e çıktı ve Genel Kurul’a katılım da azaldı.

ATOM KARINCA DA OY VERMEDİ

Oylamaya TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile oturumu yöneten Başkanvekili Nevzat Pakdil’in dışında 47 Ak Partili katılmadı. CHP’den 8, MHP’den 7, DSP’den 2, Türkiye Partisi ve bağımsızlardan birer milletvekili TBMM’ye gelmedi. AKP’nin ağır toplarından Dengir Mir Mehmet Fırat’ın yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kudbettin Arzu ve Diyarbakır’ın diğer AKP milletvekili Abdurrahman Kurt da oylamaya katılmadı. Çorum’un üç milletvekili Agah Kafkas, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım da oylamada yer almadı. Oylamaya katılmayan AKP milletvekilleri şöyle:

"Dengir Mir Mehmet Fırat, Bülent Gedikli, Haluk İpek, Hayrettin Çakmak, Ahmet Aydoğmuş, Cahit Bağcı, Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Kutbettin Arzu, Abdurrahman Kurt, Faruk Septioğlu, Murat Mercan, Kemal Unakıtan, Mehmet Şimşek, Yahya Doğan, Abdulmuttalip Özbek, Rüstem Zeydan, Sadullah Ergin, Egemen Bağış, Reha Çamuroğlu, Ertuğrul Günay, Feyzullah Kıyılık, Esat Güven, Zeki Karabayır, Hakkı Köylü, Mikail Arslan, Osman Pepe, Muzaffer Baştopçu Zafer Çağlayan, Hasan Fehmi Kinay, Hüseyin Tuğcu, Mehmet Çerçi, Seracettin Karayağız, Bayram Ali Bayramoğlu, Şaban Dişli, Mustafa Demir, Fatih Öztürk, Sabahattin Cevheri, Kayhan Türkmenoğlu, Abdulkadir Akgül, Mehmet Çiçek, Köksal Toptan, Ali Rıza Alaboyun, Lütfi Elvan, Vahit Erdem, Abdullah Veli Seyda, Durdu Mehmet Kastal"

Haberin Devamı