Gazete Vatan Logo

AKP Balyoz’a müdahil oldu

AKP adına 16 Eylül 2008’de şikayet dilekçesi verdiklerini ve davaya katılmak istediklerini söyledi

29 sanıklı “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davasının 43. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görüldü.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, korgeneraller Mehmet Eröz ve İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Tuğamiral Alaettin Sevim, albaylar Sedat Özüer ve Ziya İlker Göktaş, emekli albaylar Dursun Çiçek, Fuat Selvi, Hulusi Gülbahar ve Cemal Gökçeoğlu, sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya, eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım ve avukat Serdar Öztürk katıldı.

Duruşmada, Avukat Muammer Cemaloğlu, AKP adına 16 Eylül 2008’de şikayet dilekçesi verdiklerini ve davaya katılmak istediklerini söyledi. Avukat Cemaloğlu, davaya katılma taleplerinin kabul edilmesini istedi. Görüşü sorulan savcı Mehmet Ali Pekgüzel de, suçtan zarar görme olasılığı nedeniyle AK Parti’nin davaya katılma talebinin kabul edilmesini mütalaa etti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, katılma talebine karşı beyanda bulunmak isteyen sanık ve avukatlara söz verdi.

Tutuklu sanıklardan avukat Serdar Öztürk, davanın sahte belgelerle hazırlandığını, bunun da polisler tarafından yapıldığını savunarak, bu talebin kabul edilmemesini istedi. Tutuklu sanıklardan emekli Albay Dursun Çiçek de, davanın 32 aydır devam eden bir süreci kapsadığını ifade ederek, “Şimdi ’zarar gördüm’ diyen bu tüzel kişilik, 32 aydır neredeydi?” diyerek katılma talebinin reddine karar verilmesi gerektiğini söyledi. Çiçek, maddi ve manevi olarak davadan kendilerinin zarar gördüğünü savundu.

Duruşmaya verilen arada talebi değerlendiren mahkeme heyeti, AK Parti’nin suçtan zarar göreme olasılığı olduğu gerekçesiyle davaya katılma talebinin kabul edilmesini karara bağladı.

Öte yandan, duruşma salonunda izleyiciler ile sanıkların bulunduğu bölüm arasına kilitli metal bariyer konulduğu görüldü. Yeni düzenleme sonucu, daha önceden 3 metre mesafeden yakınlarıyla görüşebilen izleyiciler, artık yaklaşık 5 metre mesafeden konuşabilecekler.

Haberin Devamı