Gazete Vatan Logo

AKP, İzmir’i hazmedemiyor!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu, İzmir’de coşkulu kalabalığa seslendi:

İzmir insanların özgürce sokağa çıkıp özgürce nefes aldığı bir kenttir. İzmir bu nedenle AKP tarafından hazmedilemiyor. Nasıl olur da İzmir’i baskı altına alırız.

Seçime 14 gün kala liderler miting meydanlarındaki mesailerini artırmaya başladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Çorum’un ilçeleri, Amasya ve İzmir’de partisince düzenlenen mitingler ve etkinliklerde seçmenlerden oy istedi. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İzmir ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Balbay’ın cezaevinden gönderdiği mektubu, Sanatçı Rutkay Aziz okudu. Mektup, ’Karanlığın üzerine İzmir gibi doğacağız. Hepinize Silivri’den gökyüzü gibi selam ve mücadele gücü gönderiyorum’ satırlarıyla bitti. Kılıçdroğlu, şöyle konuştu:



NEFES ALINAN KENT: İzmir, Türkiye’nin incisi aydınların yaşadığı bir kenttir. İzmir üniversitelerin olduğu bir kenttir. İzmir insanların özgürce sokağa çıkıp özgürce nefes aldığı bir kenttir. İzmir bu nedenle AKP tarafından hazmedilemiyor. Nasıl olur da İzmir’i baskı altına alırız. İzmirli’nin sesini çıkarmayız. Nasıl olur da İzmirli’ye nefes aldırmayız diye çalışıyorlar. Buna izin verecek misiniz? Hayır. Baskıya şiddete izin verecek misiniz? İzmir ilk kurşunun atıldığı kent, milli mücadelenin başladığı Hasan Tahsinler’in kenti. Elbette ki İzmir’i sindiremiyorlar. Ben 13 Haziran’da sizin yetkinizle onlara sindireceğim. Özgürlüğü yaşamak istiyoruz.

HOROZLANIYORSUN: Dış politika uzmanı kesilmiş. Biz şunu bunu yaptık? Ne yaptın sen? ’Rasmussen’e oy vermeyeceğim’ dedin oy verdin. Sonra horozlanıyorsun. Danışmanı, ’ABD’de bu adamı deliğe süpürmeyin kullanın’ dedi. Kullanılan bir Başbakan var şu anda kullanılıyor. Bunlar ceplerini düşünen bir iktidar. Bir konudan endişe etmeyin. AKP’yi silkeyeleceğiz. Recep Tayyip Erdoğan’nin kimyasını bozdum, ezberini bozdum şifresini çözdüm. Mücadelemi yapacağım desteğim sizsiniz. CHP’nin oyları yükselişte AKP’nin oyları düşüşte. Günde 16 saat çalışıyorum. Her yurtsever 10 dakika çalışın, halkı ikna edin.

EZBERİNİ BOZUYORUM: Hakkari’ye gittim, Recep Bey’in ezberini bozdum. Sivas’ın ötesine geçemezmişim geçtik, Anadolu’nun bağrına gittik. Ama ezberi bozuldu. Ezberini bozmaya devam edeceğim. Bitlis’e gittim, Diyarbakır’a gideceğim. Ben özgürlüğü, demokrasiyi getireceğim terörü bitireceği kardeşliği getireceğim dedim yine Recep Bey’de sigorta atmış. ‘Bana ver formülü biz uygulayalım.’ 9 yıldır oturuyorsun ülkenin sorunlarını çözemedin neden formül istiyorsun. İn o koltuktan. Gör Kemal kardeşini nasıl ülkenin sorunlarını çözüyor. Bunun bir de mağdur ebediyatı var. ‘Biz kefenimizi giydik’ diyor. Ne kefeni Allah aşkına. Kim sana kefen giydirecek? Kim sana kefen giydirecekse karşısında Kemal kardeşini bulacak. Biz bizim gibi düşünmeyen insanlara da özgürlük tanıyacağız.

YAĞMUR KALABALIĞI ETKİLEMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda halka seslendi. Parti yöneticileri, yağmur nedeniyle 10 bin şemsiye dağıttı, işportacılar tanesi 5 liradan yüzlerce yağmurluk sattı. Şiddetli lodos nedeniyle miting alanına bakan apartmanlara asılan bayraklar koptu. Kılıçdaroğlu’nu meydanda dinlerken, 1. ve 2. Kordon’da kafe ve restoranlar da tıklık tıklım doldu.

2007’de Amasya’da durumu?

AKP: %47.1(2 milletvekili çıkardı)

CHP: %25.6(1 milletvekili çıkardı)

MHP: % 15.3(0 milletvekili çıkardı)

12 Haziran 2011’de de 3 milletvekili çıkaracak.

2007’de Çorum’un durumu?

AKP: %57.4

(4 milletvekili çıkardı)

CHP: %22.2

(1 milletvekili çıkardı)

MHP: %10.8

12 Haziran 2011’de 4 milletvekili çıkaracak.

2007’de İzmir’de durumu?

AKP: %30.5(9 milletvekili çıkardı)

CHP: %35.5(11 milletvekili çıkardı)

MHP: % 13.9(4 milletvekili çıkardı)

12 Haziran 2011’de 26 milletvekili çıkacak

Haberin Devamı